Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Διορθώστε το σχήμα των ματιών με το μακιγιάζ

Μάτια μικρά, γουρλωτά, πολύ κοντά ή πολύ μακρυά το ένα από το άλλο και μάτια με πεσμένα βλέφαρα. Όποιο κι αν είναι το σχήμα των ματιών σας δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' αγχώνεστε και να το θεωρείτε αδυναμία. Κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που οφείλει να αποδεχτεί και να αγαπήσει. Ακόμη και οι σταρ του Hollywood έχουν το δικό τους "ελαττωματικό" σημείο που όμως έχουν εντοπίσει και το καλύπτουν με ιδιαίτερη μαεστρία.  Όπως κι εκείνες λοιπόν, έτσι κι εσείς, μπορείτε με την πολύτιμη βοήθεια του μακιγιάζ να αναδείξε τε σωστά το σχήμα των ματιών σας, μετατρέποντας το στο δυνατό σας σημείο. Ακολουθείστε λοιπόν τις συμβουλές και σαγηνεύστε τους πάντες ... με μία ματιά!


___________________________________________________________________________
Μικρά Μάτια

Drew Barrymore
Στόχος: Να κάνετε τα μάτια να φαίνονται μεγάλα 
Πως να το πετύχετε: Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του ματιού, φθάνοντας μέχρι το φρύδι, μία σκιά με ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Στη συνέχεια τονίστε το περίγραμμα του ματιού με eyeliner ή ένα μαύρο μολύβι, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία με φορά προς την εξωτερική, προσέχοντας ώστε στην αρχή η γραμμή να είναι εξαιρετικά λεπτή και να καταλήγει σε λίγο φαρδύτερη. Στην κάτω πλευρά του ματιού χρησιμοποιήστε μαύρο μολύβι ξεκινώντας από τη μέση ως την εξωτερική γωνία προσπαθώντας κι εδώ η γραμμή να είναι σύρριζα στο μάτι. Το εσωτερικό του ματιού περάστε το με ένα λευκό μολύβι. Με ένα πινέλο απλώστε μία σκιά, πιο σκούρα από αυτή που ήδη χρησιμοποιήσατε, για να τονίσετε την επάνω γωνία των βλεφάρων και υπογραμμίστε το κάτω βλέφαρο, πάνω από το σημείο που απλώσατε το μολύβι. Τέλος χρησιμοποιήστε μάσκαρα για να δώσετε μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες σας. Περάστε μία στρώση στις κάτω βλεφαρίδες και τουλάχιστον τρεις στις επάνω. 

*Δοκιμάστε ψεύτικες βλεφαρίδες. Προτιμήστε μικρές τουφίτσες και τοποθετήστε τες στην εξωτερική γωνία των ματιών.     
*Αποφύγετε το μαύρο μολύβι στην μέσα, κάτω πλευρά του ματιού γιατί αυτό θα το κάνει να δείχνει μικρότερο.              
___________________________________________________________________________
  Γουρλωτά Μάτια

Mena Suvari
Στόχος: Να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός οβάλ, αμυγδαλωτού σχήματος. 
Πως να το πετύχετε: Απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο μία μεσαίου τόνου σκιά και το ίδιο κάντε, με ένα λεπτό πινελάκι, και στο κάτω βλέφαρο. Αν θέλετε να μικρύνετε ακόμη περισσότερο τα μάτια σας, περάστε μία γραμμή με μαύρο μολύβι ή eyeliner σύρριζα τις πάνω βλεφαρίδες καθώς και στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Τέλος περάστε μία-δύο στρώσεις μαύρη μάσκαρα στις επάνω και στις κάτω βλεφαρίδες. Προτιμήστε εκείνες που δίνουν έξτρα μήκος και ξεχωρίζουν τις βλεφαρίδες.  

* Αποφύγετε τη μάσκαρα και τα ειδικά εργαλεία, που κάνουν υπερβολικά γυριστές τις βλεφαρίδες.    


___________________________________________________________________________

 Πεσμένα βλέφαρα

Renne Zellweger
Στόχος: Να ανασηκώσετε την εξωτερική γωνία του ματιού.

Πως να το πετύχετε: Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις, εδώ απλώνετε πρώτα το eyeliner και μετά τις σκιές. Σχηματίστε λοιπόν στο πάνω βλέφαρο μια λεπτή γραμμή σύρριζα στις βλεφαρίδες, ξεκινώντας από τη μέση του βλεφάρου με φορά προς την εξωτερική γωνία των ματιών. Η γραμμή πρέπει να ξεκινάει λεπτή και να διπλασιάζει το πάχος της σταδιακά. Στη συνέχεια απλώστε στο πάνω βλέφαρό μία μεσαίου τόνου σκιά και με μία πιο σκουρόχρωμη τονίστε την εξωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου. Φωτίστε την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών με μία ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά. Τέλος περάστε μία στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες και στη συνέχεια επαναλάβετε περνώντας δύο-τρεις ακόμη στρώσεις μόνο στην εξωτερική πλευρά του πάνω βλεφάρου.    

*Δοκιμάστε μερικές ψεύτικες βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού.  
___________________________________________________________________________


Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους 

Reese Witherspoon
Στόχος: Να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των ματιών.
Πως να το πετύχετε: Απλώστε μία ανοιχτόχρωμη, φωτεινή σκιά στο επάνω βλέφαρο καθώς και στην εσωτερική γωνία του ματιού, στο σημείο μεταξύ ματιού και μύτης. Στη συνέχεια απλώστε μία πιο σκουρόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών, βγαίνοντας ελάχιστα πιο έξω από τη φυσική γωνία που σχηματίζουν. Κάντε μία γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων στο πάνω βλέφαρο, ξεκινώντας από τη μέση προς την εξωτερική άκρη, επεκτείνοντας ελάχιστα τη γραμμή. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο και στο κάτω βλέφαρο. Τέλος απλώστε μία στρώση μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες και συνεχίστε με μερικές ακόμη στρώσεις, μόνο όμως για τις βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

*Προσοχή. Να βάζετε πάντα τις ανοιχτόχρωμες σκιές στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και τις πιο σκούρες στις εξωτερικές. Ποτέ το αντίθετο!      
___________________________________________________________________________

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Lisa Kudrow 
Στόχος: Να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο κοντά το ένα στο άλλο.
Πως να το πετύχετε: Απλώστε μία μεσαίου τόνου σκιά σε όλο το πάνω βλέφαρο και με μία πιο σκουρόχρωμη σκιά τονίστε την εσωτερική του γωνία, επεκτείνοντας μέχρι τα πλαϊνά της μύτης. Φωτίστε την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών με μία ανοιχτόχρωμη σκιά. Κάντε μία πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων στο πάνω βλέφαρο με eyeliner ή μολύβι και "σβήστε" με μία μπατονέτα από τη μέση της γραμμής μέχρι την εξωτερική γωνία των ματιών. Επαναλάβετε το ίδιο και με το κάτω βλέφαρο, χρησιμοποιώντας μολύβι ματιών. Τέλος περάστε δύο-τρεις στρώσεις μάσκαρα τις πάνω και κάτω βλεφαρίδες και διαχωρίστε τες στη συνέχεια με το ειδικό χτενάκι. 

*Να θυμάστε ότι ο στόχος σας είναι να τονίσετε την εσωτερική γωνία των ματιών και ποτέ την εξωτερική, γι' αυτό προτιμήστε τα έντονα χρώματα σε μολύβια και σκιές για την εσωτερική γωνία και το αντίθετο για την εξωτερική.   


___________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr