Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Καθαρισμός προσώπου (βήμα-βήμα)


Ο καθαρισμός αποτελεί, αναμφισβήτητα, το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο φροντίδας του προσώπου κάθε γυναίκας. Δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να τον παραμελούμε ή να τον παραλείπουμε. Πρέπει να γίνετε σχολαστικά, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, για να απαλλάσσετε η επιδερμίδα από τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα αλλά και για να απορροφά καλύτερα τα ενυδατικά και αντιρυτιδικά συστατικά της κρέμας. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούμε τον καθαρισμό της περιοχής του λαιμού, καθώς εκεί εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε, βήμα προς βήμα, τα στάδια του καθαρισμού προσώπου καθώς και τα προϊόντα που ταιριάζουν στον κάθε τύπο δέρματος.







Τράβηξτε πίσω τα μαλλιά σας και πιάστε τα με ένα κοκαλάκι ή τύλιξτε τα με μία πετσέτα, αφήνοντας γυμνό το λαιμό σας. Είναι σημαντικό, πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία, να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την μεταφορά επιβλαβών μικροβίων στο πρόσωπο σας. Φρόντιστε επίσης την πετσέτα με την οποία θα σκουπιστείτε να μη τη χρησιμοποιεί κανείς άλλος, να την στεγνώνετε καλά μετά τη χρήση και να την αποθηκεύετε σε μέρος όπου θα αερίζετε. 







Αφού επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν, με τη βοήθεια του καταλόγου που θα βρείτε παρακάτω, απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό και κάντε με τα δάχτυλα σας ένα ελαφρύ μασάζ, με μικρές κυκλικές κινήσεις. Δώστε έμφαση στη ζώνη Τ και στις ρίζες των μαλλιών, εκεί όπου συσσωρεύετε η περισσότερο η σκόνη. Προσέξτε να μην αμελήσετε την περιοχή του λαιμού, μην ξεχνάτε ότι η ζημιά που θα επιφέρει ο χρόνος σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να επανορθωθεί ακόμη και με τη βοήθεια της επιστήμης. 







Αν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που θέλει ξέβγαλμα, ρίξτε άφθονο χλιαρό νερό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Να θυμάστε ότι το ζεστό νερό εξισορροπεί τις λιπαρές επιδερμίδες, προσπάθηστε να το αποφύγετε όμως αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα γιατί μπορεί να την ερεθίσετε. Προσοχή!  Το καυτό νερό μπορεί να σας προκαλέσει ευρυαγγείες.






Αν επιλέξετε κάποιο γαλάκτωμα καθαρισμού, απλώστε το στο πρόσωπο σας και κάντε ελαφρύ μασάζ. Μπορείτε να το εφαρμόσετε και στην περιοχή των ματιών με μεγάλη προσοχή και μόνο εφόσον αναγράφετε στη συσκευασία ότι είναι κατάλληλο, διαφορετικά προμηθευτείτε ένα ξεχωριστό γαλάκτωμα ματιών. Αμέσως μετά αφαίρεστε το πολύ απαλά με βαμβάκι. Προσοχή! Μην τσιγκουνευτείτε το βαμβάκι, να το αλλάζετε συχνά κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, διαφορετικά θα μεταφέρετε στους ανοιχτούς πόρους ότι προσπαθείτε να απομακρύνετε. 
Τέλος βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλο το προϊόν, είτε πρόκειται για τζελ είτε για γαλάκτωμα. Αν μείνει κάποιο υπόλειμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ξηρότητα στο συγκεκριμένο σημείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr