Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αρωματικό χώρου με πορτοκάλι & γαρύφαλλα


Ίσως να μην γνωρίζετε τι είναι το pomanders, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, σίγουρα όμως το έχετε δει ή ίσως να και έχετε προσπαθήσει να το κατασκευάσετε κάποια στιγμή. Πρόκειται για ένα φυσικό αρωματικό χώρου με πορτοκάλι και γαρύφαλλα που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό σε κάποιο γιορτινό τραπέζι ή ακόμη και να αρωματίσει τα ρούχα σας αν τοποθετηθεί μέσα στη ντουλάπα.
Με αυτή λοιπόν, την πολύ αγαπημένη μου κατασκευή, θέλησα να ξεκινήσω τη νέα τούτη ενότητα. Με απλά υλικά, που αν δεν έχετε ήδη μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόστος, θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο αρωματικό που θα σας μαγεύει με τις μυρωδιές του για αρκετούς μήνες.   
Δοκιμάσετε το και μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας. Καλή επιτυχία!
  












Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 1 πορτοκάλι (κατά προτίμηση τέλειου σχήματος)
  • Γαρύφαλλα (η ποσότητα εξαρτάται από το σχέδιο που θα επιλέξετε)
  • Σκόνη κανέλας
  • Κορδέλες
  • Ταινία διπλής όψεως



Τρόπος κατασκευής:

Πάρτε ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση με χοντρή φλούδα, και καλύψτε τα σημεία στα οποία τελικά θα βάλετε τις κορδέλες, με την κολλητική ταινία διπλής όψης. Στην συνέχεια μπήξτε τα γαρύφαλλα μέσα στο πορτοκάλι, σε όποιο σχήμα σας αρέσει. Μπορείτε αν θέλετε να καλύψετε και όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού με γαρύφαλλα, καλό θα ήταν όμως να αφήσετε μεταξύ τους μία μικρή απόσταση γιατί όταν ξεραθεί το πορτοκάλι θα συρρικνωθεί. Κατόπιν, κυλήστε το μέσα στη σκόνη της κανέλας, φροντίζοντας να καλυφτεί με αυτήν όλη του η επιφάνεια. Αφού τελειώσετε και με αυτή τη διαδικασία βάλτε το πορτοκάλι σας σε ένα σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος για να αποξηρανθεί. Θα χρειαστούν κάποιες μέρες ίσως και βδομάδας, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, καλό θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα να το γυρίζετε για να μην σαπίσει στο σημείο όπου ακουμπάει.
Τώρα το πορτοκάλι σας είναι πλέον έτοιμο και μπορείτε να το κρεμάσετε στο χώρο σας, αφού πρώτα αφαιρέσετε τις προστατευτικές επιφάνειες της κολλητικής ταινίας και τις καλύψετε με την κορδέλα που έχετε επιλέξει. Μία υπέροχη μυρωδιά θα αναδυθεί σε όλο το σπίτι για πολλούς μήνες, έως και έναν χρόνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr