Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αρωματίστε το σπίτι σας με 4 φυσικούς τρόπους


Το σπίτι μας είναι ο χώρος μέσα στον οποίο περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας. Είναι το καταφύγιο μας από τον έξω κόσμο, το μέρος όπου χαλαρώσουμε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Το να διατηρούμε λοιπόν την ατμόσφαιρα του ανανεωμένη και ευχάριστη είναι θέμα μείζονος σημασίας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά σκευάσματα, αν θέλετε όμως να αρωματίσετε το χώρο σας μπορείτε να το κάνετε και με φυσικό τρόπο. 
Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις διαφορετικές, απόλυτα φυσικές, μεθόδους για να ευωδιάσετε το χώρο σας. Κατά καιρούς τις έχω χρησιμοποιήσει όλες με μεγάλη επιτυχία. Δεν έχετε λοιπόν παρά να τις δοκιμάσετε κι εσείς. 







ΚΑΝΕΛΑ & ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Θα ξεκινήσω με τον αγαπημένο μου συνδυασμό, αυτόν της κανέλας και του γαρύφαλλου. Πρόκειται για δύο μπαχαρικά που όταν χρησιμοποιηθούν μαζί αναδύουν ένα μεθυστικό άρωμα που θυμίζει ανατολή. Αν θέλετε λοιπόν να μεταφέρεται στο σπίτι σας αυτή τη ονειρεμένη μυρωδιά δεν έχετε παρά να βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι, κατά προτίμηση μιας χρήσης, μερικά ξυλάκια κανέλας & κομμάτια γαρύφαλλου και να τα ψήσετε στο φούρνο. Σε περίπτωση που δεν έχετε σκεύος μίας χρήσης καλό θα ήταν να απλώσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου στον πάτο του ταψιού σας πριν τοποθετήσετε τα υλικά. Τα συγκεκριμένα μπαχαρικά είναι τόσο έντονα που μόλις μερικά λεπτά της ώρας είναι αρκετά για να μεταφερθεί το άρωμα σε όλο το σπίτι.
chrissaki.blogspot.gr 
Tip: Κάποιες φορές μου αρέσει να προσθέτω και φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι στο μείγμα των μπαχαρικών μου. Τα συγκεκριμένα εσπεριδοειδή ταιριάζουν υπέροχα με την κανέλα και το γαρύφαλλο.





ΚΑΥΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
Αυτές οι μικρές σταγόνες ελαίων, που κρύβουν μέσα τους όλη τη δύναμη και το άρωμα της φύσης, είναι ικανές να αρωματίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας κεραμικός καυστήρας και το αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας. Τον καυστήρα θα τον βρείτε σε διάφορα καταστήματα – πωλείται ακόμη και σε σούπερ μάρκετ – και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή. Όσο για τα αιθέρια έλαια, η τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα, και μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με βότανα. Ανάψτε λοιπόν το κερί, τοποθετήστε το στον κεραμικό καυστήρα, στον οποίο θα έχετε βάλει νερό και σταγόνες αιθέριου ελαίου, κι αφήστε το άρωμα ν'απλωθεί στο χώρο.
chrissaki.blogspot.gr  
Tip: Φροντίστε να γεμίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον καυστήρα με νερό και αποφύγετε να τον τοποθετήσετε σε μέρος που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Επίσης, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε κεράκια ρεσό αφού δίχως αυτά ο καυστήρας δεν μπορεί να λειτουργήσει.





ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
Μια εξίσου καλή εναλλακτική λύση, για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, είναι τα αρωματικά κεριά. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, τόσο σε σχήματα όσο και σε χρώματα, και μάλιστα σε αρκετά προσιτές τιμές. Εκτός από ξεχωριστό άρωμα όμως, τα κεριά, θα προσθέσουν στο σπίτι και μία διακοσμητική πινελιά για το λόγο αυτό επιλέξτε τα όχι μόνο βάση της δικής σας αισθητικής αλλά και εκείνης του χώρου στον οποίο πρόκειται να τα τοποθετήσετε.
chrissaki.blogspot.gr 
Tip: Επιλέξτε προσεκτικά το μέρος που θα τοποθετήσετε τα κεριά καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά. Όταν κοιμάστε ή λείπετε από το σπίτι μην τα αφήνετε αναμμένα.     





ΑΡΩΜΑ ΣΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε όσα φωτιστικά, επιδαπέδια ή επιτοίχια, διαθέτουν καπέλο. Επιλέξτε ανάμεσα σε κάποιο αιθέριο έλαιο ή την αγαπημένη σας κολόνια και απλώστε με ένα βαμβακάκι ή ραντίστε αντίστοιχα το καπέλο του φωτιστικού σας με αυτή. Όταν ανάψετε το φως, η θερμότητα θα μεταφέρει το άρωμα στο χώρο και η ατμόσφαιρα αμέσως θα ευωδιάσει.
 chrissaki.blogspot.gr 
Tip: Αποφύγετε να ψεκάσετε απευθείας τους λαμπτήρες καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr