Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Διακοσμητικές ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Διακοσμήστε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κλέψει την παράσταση, εγγυημένα! 
                 

                ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝΤΡΟΥ


Ψεύτικο δέντρο: Ίσως η καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή, αφού μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το χρησιμοποιήσετε τις επόμενες χρονιές. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στο χώρο και την τσέπη σας.  




Αληθινό δένδρο: Αν τελικά αποφασίσετε να αγοράσετε αληθινό, προτιμήστε ένα δεντράκι σε γλάστρα. Μετά τις γιορτές μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο του εξοχικού σας ή να το δωρίσετε στο δήμο, ώστε να αξιοποιηθεί στην επόμενη δεντροφύτευση.  

Συνδυάστε φωτάκια που αναβοσβήνουν και φωτάκια που μένουν σταθερά αναμμένα, στο δέντρο σας για να το κάνετε πιο λαμπερό. Προτιμήστε αυτά με λευκό φως για ένα πιο φινετσάτο αποτέλεσμα. 


Διακοσμητικές φωλιές πουλιών, τοποθετημένες ανάμεσα στα κλαδιά θα δώσουν στο δέντρο σας μια πιο ζωντανή όψη. Μέσα στις φωλίτσες μπορείτε να τοποθετήσετε εκτός από ψεύτικα αβγουλάκια, μηνύματα αγάπης ή διακοσμητικά πουλάκια.

Φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, ευχετήριες κάρτες ή καρτ ποστάλ. Όλα μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, φτάνει να τους περάσετε μία κορδέλα και να τα κρεμάσετε στο δέντρο σας. 

Χρωματιστές κορδέλες, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής, μπορούν από μόνες τους να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Δέστε την μία τους άκρη στην κορυφή και αφήστε τις να πέφτουν τριγύρω του. 

Με σπρέι χρωμάτων μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε τις παλιές σας μπάλες. Χωρίστε τις μπάλες σας σε τρεις κατηγορίες, από τις μεγαλύτερες προς τις μικρότερες και βάψτε την κάθε κατηγορία με ένα διαφορετικό χρώμα. Αφού στεγνώσουν κρεμάστε τις στο δέντρο βάζοντας τις μεγαλύτερες χαμηλότερα και τις μικρότερες ψηλά. 

Για να καλύψετε τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είτε πρόκειται για γλάστρα, είτε για σιδερένια βάση, μία πολύ καλή και οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τσουβαλάκι. Δεμένο με κόκκινη κορδέλα ταιριάζει υπέροχα σε κάθε χώρο, μοντέρνο ή κλασικό.     

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετική επιλογή για να διακοσμήσετε ένα μικρό δεντράκι. Μπορείτε με αυτό να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι. 

Κουλουράκια, φτιαγμένα από τα χεράκια σας, κρεμασμένα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ξετρελάνουν κάθε παιδάκι.


Με σπρέι τεχνητού χιονιού θα δώσετε μία διακριτική όψη χειμώνα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr