Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πως να παραμείνετε νηφάλιοι






Την περίοδο των γιορτών, με τις συχνές εξόδους, τα εορταστικά πάρτι και τα οικογενειακά δείπνα, ο κίνδυνος να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω αυξάνεται. Για να προλάβεις λοιπόν τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν αλλά και για να μπορέσεις να τις αντιμετωπίσεις υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά. 
Διάβασε και εφαρμόστε τα για να μην σου βγει ποτέ ξινό το γλέντι… 
   Για να προλάβετε το hangover
*Οι Ρωμαίοι, για να αποφύγουν τη μέθη, έπιναν πριν από το ποτό ένα μικρό ποτήρι ελαιόλαδο. Εσείς αρκεστείτε σε μικρότερη ποσότητα. Πιείτε μια κουταλιά της σούπας λάδι μία ώρα προτού καταναλώσετε αλκοόλ. Το ελαιόλαδο «καλύπτει» τα τοιχώματα του στομάχου, μειώνοντας έτσι την ταχύτητα απορρόφησης του αλκοόλ από τον οργανισμό. Παρόμοια δράση έχουν κι ένα ποτήρι γάλα ή μισή σοκολάτα.
*Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ότι κι οι αρχαίοι Έλληνες, ρίξτε νερό στο κρασί σας. Αν φοβάστε ότι αυτό θα χαλάσει τη γεύση του τότε μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνετε, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. 



Αν ήπιατε λίγο παραπάνω…
*Βράστε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι νερό στο οποίο έχετε προσθέσει ένα γαρίφαλο (μοσχοκάρφι). Αφήστε το να κρυώσει και πιείτε το.
*Ένας σκέτος ελληνικός καφές είναι μία λύση αποτελεσματική και δημοφιλής. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να καταναλώσετε μία κουταλιά ελληνικού καφέ που έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
*Δοκιμάστε λίγο μέλι μετά την κατανάλωση του οινοπνεύματος. Το μέλι, επειδή περιέχει φρουκτόζη, εμποδίζει την απότομη πτώση της γλυκόζης, που μετά την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών προκαλεί κακή διάθεση και πονοκεφάλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr