Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Χρωματοθεραπεία


Όταν αισθανόμαστε μελαγχολικοί και η διάθεση μας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε φορώντας ρούχα και αξεσουάρ σε έντονα και λαμπερά χρώματα. Αυτό που κάνουμε εμείς, χωρίς να το πολυσκεφτούμε, κάποιο το έχουν κάνει επιστήμη: τη χρωματοθεραπεία.



Πρόκειται για μια σύγχρονη επιστήμη, η οποία στηρίζετε στην αξιοποίηση της ενέργειας που διαθέτουν τα χρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της χρωματοθεραπείας , πριν εκδηλωθεί ένα πρόβλημα υγείας, το σώμα μας μας «προειδοποιεί» με την αύρα του. Αν εμείς καταφέρουμε να χρωματίσουμε την αύρα μας και να της προσφέρουμε τη θετική ενέργεια του χρώματος, τότε μπορούμε αφενός να θεραπεύσουμε προβλήματα που έχουν ήδη εκδηλωθεί και αφετέρου να προλάβουμε άλλα, πριν ακόμη εκδηλωθούν. Όλα αυτά γίνονται μέσω της «φόρτισης» του σώματος με την κατάλληλη ενέργεια. Την ενέργεια αυτή του την προσφέρουν τα χρώματα. Διαλέξτε το δικό σας και φωτίστε τη ζωή σας…


ΚΙΤΡΙΝΟ
Είναι το χρώμα που διώχνει την μελαγχολία, μέσω της βαθύτερης γνώσης του εαυτού μας. Μπορεί να τονώσει τη μνήμη και να καταπραΰνει τα γαστρεντερολογικά προβλήματα.




ΚΟΚΚΙΝΟ
Είναι το χρώμα που προσφέρει συνολική τόνωση σε όλα τα συστήματα και όργανα του σώματος. Οξύνει τις αισθήσεις μας και δημιουργεί διάθεση για δράση.



ΠΡΑΣΙΝΟ
Είναι το χρώμα που δημιουργεί αρμονία ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα. Η αρμονία αυτή ευνοεί τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και την εκδήλωση των συναισθημάτων. Επίσης ευνοεί την ανάπλαση των ιστών του σώματος. 



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Χαρίζει ενεργητικότητα και μας κάνει πιο δραστήριους. Μας βοηθά να κάνουμε θετικές σκέψεις και να παίρνουμε ευκολότερα αποφάσεις.





ΡΟΖ
Ευνοεί το διαλογισμό και οδηγεί σταδιακά στη συναισθηματική ωριμότητα. Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα.




ΜΠΛΕ
Διώχνει μακριά τους φόβους και κάθε είδους αρνητικές σκέψεις. «Εξαγνίζει» την ψυχή και το σώμα και διεγείρει το ένστικτο.




ΓΑΛΑΖΙΟ
Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μας κάνει να βλέπουμε τις δυσκολίες στο πραγματικό τους μέγεθος κι όχι τεράστιες. Βοηθά στη λήψη αποφάσεων.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ
Η θεραπεία , προληπτική ή νοσηλευτική, στηρίζετε στην εκπομπή έγχρωμου φωτός στο σημείο του σώματος που παρουσιάζει το πρόβλημα. Εμείς θα χρειαστεί να καθίσουμε σε ένα αναπαυτικό κάθισμα και να απομακρύνουμε τα ρούχα μας από το σημείο του σώματος που θα δεχτεί το φως. Όλα τα χρώματα εκπέμπονται από ένα ειδικό προβολέα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση δύο περίπου μέτρων από εμάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr