Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νεραϊδένιες κατασκευές από την Diana Heyne

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, λατρεύω τις νεράιδες. Όταν λοιπόν, πριν από μερικούς μήνες, εντόπισα στο διαδίκτυο τη συγκεκριμένη εικόνα ενθουσιάστηκα! Δίχως να χάσω χρόνο ξεκίνησα την έρευνα μου, που δεν άργησε να με οδηγήσει στην καλλιτέχνιδα Diana Heyne. Πρόκειται για μία απίστευτα χαρισματική και ξεχωριστή γυναίκα, ένα πολύπλευρο ταλέντο απόφοιτο της σχολής καλών τεχνών. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές μεταξύ των οποίων και αυτή του Λευκού Οίκου! Με άλλα λόγια, πρόκειται για αληθινά έργα τέχνης. Αντικείμενα κατασκευασμένα εξολοκλήρου από φυσικά υλικά που θαρρείς πως έχουν ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού.
 

___________________________________________________________________________


Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ DIANA HEYNE  
Η Diana Heyne είναι μία σπουδαία καλλιτέχνης. Ένα πολύπλευρο ταλέντο, απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών του Virginia Commonwelth School University of the Arts. Η δουλειά της συνδέεται έντονα με την φύση, την πολιτιστική ιστορία, τη μυθολογία και το βασίλειο των παραμυθιών. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί και θέατρα τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη ενώ έχει γίνει αποδέκτης επιχορηγήσεων και υποτροφιών για το έργο τη στην γλυπτική, τη συγγραφή και τη μουσική. Είναι μία ενθουσιώδης ταξιδιώτης και αρκετές από τις επιχορηγήσεις που της έχουν ανατεθεί της επέτρεψαν να γνωρίζει διάφορες χώρες όπως η Πολωνία, η Κούβα και η Γαλλία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς και σε αυτές του Λευκού Οίκου και της Εθνικής Πινακοθήκης της Πολωνίας. 



Η Diana έχει διδάξει στο νηπιαγωγείο Waldorf, ενώ έχει εκτελέσει και χρέη αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας της τέχνης. Από 2003-2008 εργάστηκε στο αναγνωρισμένο στούντιο σχεδιασμού της Applied Imagination, στο τμήμα βοτανικής αρχιτεκτονικής, και βοήθησε στη δημιουργία έργων όπως ο Βοτανικός κήπος της Νέας Υόρκης και του Εθνικού Βοτανικού κήπου της Ουάσιγκτον. Σήμερα η Diana κατοικεί στη Γαλλία και ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου της ταξιδεύοντας.    





Θαυμάστε τη δουλειά της εδώ:
www.dianaheyne.blogspot.com
www.facebook.com/DianaHeyne


Αγοράστε τις δημιουργίες εδώ:
www.pandorajane.esty.com 
www.artemisjane.esty.com 





___________________________________________________________________________



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ DIANA HEYNE 

___________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr