Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ταξιδέψτε με αεροπλάνο χωρίς φόβο

Μπορεί τα ταξίδια να είναι για όλους μία μοναδική εμπειρία υπάρχουν όμως και κάποιοι που, στην σκέψη και μόνο ότι θα χρειαστεί να φτάσουν στον προορισμό τους με αεροπλάνο χάνουν τον ενθουσιασμό τους. Ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή, τρέμουλο, μυϊκή ένταση είναι κάποια μόνο από τα σωματικά συμπτώματα που αντιμετωπίζει ένα άτομο με φοβία πτήσης. Οι λόγοι που προκαλούν μία τέτοιου είδους φοβία ποικίλουν. Ο φόβος του ύψους, η ιδέα του κλειστού χώρο στον οποίο δεν υπάρχει διέξοδος, μία δυσάρεστη εμπειρία κατά τη διάρκεια παλαιότερης πτήσης. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να φοβάστε μην του επιτρέψετε να σας εγκλωβίσει. Παρακάτω θα βρείτε 4 απλούς τρόπους για να νικήσετε την ταξιδοφοβία σας ή έστω να την ξεγελάσετε. Bon Voyage!
 

____________________________________________________________________________


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ
Έχει αποδειχτεί, σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, πως το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς, πιο ασφαλές μάλιστα και από το αυτοκίνητο. Η περίπτωση ατυχήματος είναι μία απειροελάχιστη πιθανότητα, που υπάρχει μόνο για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Να σκέφτεστε λοιπόν, την ώρα που πετάτε, ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο από αυτόν που διατρέχετε όταν περπατάτε στο δρόμο. 

____________________________________________________________________________



ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ
Προκειμένου να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ταξίδι σας πρέπει, πρώτα από όλα, να χαλαρώσετε το σώμα σας. Δοκιμάστε να γείρετε προς τα πίσω το κάθισμα, κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Συνεχίστε να αναπνέετε ρυθμικά και σκεφτείτε κάτι ευχάριστο που σας έχει συμβεί. Εναλλακτικά, φτιάξτε στο μυαλό σας λίστες με αγαπημένα θέματα, όπως π.χ. φαγητά, τραγούδια κλπ. Μην ξεχνάτε ότι στόχος σας είναι να κρατήσετε απασχολημένο το μυαλό σας με θετικές σκέψεις.  


____________________________________________________________________________
       


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ
Αντί να κάθεστε μαρμαρωμένη στο κάθισμα σας και να τρέμετε με το παραμικρό ταρακούνημα, δοκιμάστε να διασκεδάσετε το ταξίδι σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πάτε διακοπές και είναι κρίμα να τις χαλάσετε πριν καλά-καλά ξεκινήσουν. Πάρτε μαζί σας ότι μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας φτιάξει τη διάθεση. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, ένα cd με τα αγαπημένα σας τραγούδια, το tablet σας. Μην ξεχνάτε ακόμη ότι το χιούμορ σώζει από δύσκολες καταστάσεις. Γελάστε με τις φοβίες σας και χαλαρώστε. 

 ____________________________________________________________________________  


ΦΛΕΡΤΑΡΕΤΕ
Λίγο αθώο φλερτ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όχι μόνο θα σας αποσπάσει την προσοχή από το φόβο αλλά θα σας φτιάξει και τη διάθεση. Προσοχή όμως, κανείς δεν θέλει να μιλήσει με μία χλομή, ταραγμένη επιβάτιδα που ξεφυσάει από άγχος και στριγκλίζει υστερικά σε κάθε ταρακούνημα του αεροπλάνου. Φροντίστε να είστε φιλική και ψύχραιμη και πότε πότε να ρίχνετε ματιές στον όμορφο άγνωστο του απέναντι καθίσματος. Που ξέρετε, ίσως να είναι μοιραίο τελικά έτσι να συναντήσετε τον άντρα της ζωής σας.   

____________________________________________________________________________  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr