Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Οι πισίνες της Θεσσαλονίκης


Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο κατεξοχήν μήνας των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες, η θάλασσα όμως εξακολουθεί να είναι το ίδιο δελεαστική και τους υπόλοιπους ζεστούς μήνες του χρόνου. Φυσικά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να απολαύσουν μία βουτιά σε κάποια παραλία. Ευτυχώς για εμάς που ζούμε σε πόλη υπάρχει μία καλή εναλλακτική λύση, το κολυμβητήριο. 
Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, με πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας. Στα περισσότερα υπάρχουν τμήματα εκμάθησης ανηλίκων και ενηλίκων καθώς και aqua aerobic. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και δροσίζεστε και γυμνάζεστε! 
Μην χάνετε λοιπόν χρόνο, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κολυμβητήριο και απολαύστε τη δροσιά που σας προσφέρει μια βουτιά στο νερό.
        


____________________________________________________________________________
Εθνικό και Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης 
Το πρώτο φτιάχτηκε το 1973, ενώ το δεύτερο 4 χρόνια αργότερα. Διαθέτουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αποδυτήρια και κυλικεία. Και τα δύο διαθέτουν ώρες κοινού από τις 14:00 έως τις 16:00 καθημερινά (Σαββατοκύριακο κλειστά). 

Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ και 1 για φοιτητές. 

Το Εθνικό Κολυμβητήριο βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ το Ποσειδώνιο βρίσκεται στην οδό Μαρία Κάλλας (μετά το Μέγαρο Μουσικής) . Τηλ. 2310 203126-9 και 2310 428453. 

____________________________________________________________________________

Κολυμβητήριο Νεάπολης-Συκεών 
Το κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων της Δημοτικής Ενότητας Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πολυαθλητικού Κέντρου στην περιοχή Κρυονερίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. 

Για άθληση στις οργανωμένες υποδομές του πλέον σύγχρονου κολυμβητηρίου της Θεσσαλονίκης για προπονήσεις, αλλά και για ψυχαγωγία και διασκέδαση μικρών και μεγάλων, έχει καταρτιστεί ένα ευρύ πρόγραμμα κολυμβητικών δραστηριοτήτων, με τη συνεργασία έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής. Περιλαμβάνονται τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες, αεροβικής μέσα στο νερό και ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό. 

Κολυμβητήριο Συκεών: 2310 200327 Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών: 2310 671100 (εσωτ. 160) 
____________________________________________________________________________


Κολυμβητήριο Πανοράματος 
Το δημοτικό κολυμβητήριο του Πανοράματος είναι ανοικτό καθημερινά και κάποιες ώρες τα Σαββατοκύριακα. Προσφέρει μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης και aqua aerobic για ενήλικες και παιδιά. Τηλέφωνα δημοτικού κολυμβητηρίου: 2310-340 361-2.
____________________________________________________________________________


Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου 
Στο δήμο Ωραιοκάστρου το δημοτικό κολυμβητήριο είναι ολυμπιακών προδιαγραφών. Πληροφορίες και προεγγραφές στο τηλ. 2310- 690 793 . Ώρες κοινού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:30 και 19:30 – 22:00. Σάββατο και Κυριακή 9:00 – 15:00. 

Προσφέρονται μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης για ενήλικες και παιδιά. 

Δημότες: ημερήσια 2 ευρώ. Μηνιαία 35 ευρώ. Οικογενειακή μηνιαία κάρτα 95 ευρώ. Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές , μονογονεϊκές οικογένειες: ημερήσια 1,5 ευρώ. Οικογενειακή μηνιαία κάρτα 84 ευρώ. 

Μη δημότες ημερήσια 3 ευρώ μηνιαία 42 ευρώ οικογενειακή κάρτα 110 ευρώ. 
____________________________________________________________________________


Λουτρά Λαγκαδά 
Στον χώρο τον λουτρών Λαγκαδά εκτός από στιγμές ξεκούρασης μπορείτε να αθληθείτε και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Τηλ. 2394022221. 

____________________________________________________________________________


Κολυμβητήριο Καλαμαριάς
Για το κολυμβητήριο, το αντίτιμο των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, είναι 30 ευρώ . Ώρα κοινού: 2 € ημερησίως, η 30 € μηνιαίως. 

Μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι στον Δήμο Καλαμαριάς, πληρώνουν μισό αντίτιμο. Μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς, Α.Μ.Ε.Α.(με επίδειξη της ανάλογης βεβαίωσης) και άνεργοι με επίδειξη της ενεργής κάρτας ανεργίας δεν πληρώνουν αντίτιμο σε  τα προγράμματα. 

Χηλής / Πλαστήρα. Τηλ. 2310440-540 και 2310440-586. 
____________________________________________________________________________


Κολυμβητήριο Τούμπας 
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο, βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αλάνας Τούμπας. Με τη λειτουργία του, καλύπτει το κενό που υπήρχε στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τις δυνατότητες άθλησης στο νερό. Η κολυμβητική δεξαμενή είναι ολυμπιακών διαστάσεων, θερμαινόμενη και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 

Το προσωπικό του κολυμβητηρίου αποτελείται από υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα προγράμματα άθλησης, καθώς και η επίβλεψη των ελεύθερα αθλουμένων δημοτών, πραγματοποιούνται από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση. Το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Περισσότερες πληροφορίες , στο τηλ. 2310.907.711 
____________________________________________________________________________


ΧΑΝΘ 
Επίσης, στο Κεντρικό Κτίριο της ΧΑΝΘ (Ν. Γερμανού 1, Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 241007) λειτουργεί μια κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, μήκους 25 μέτρων, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου, Δευτέρα με Παρασκευή,από τις 13:00 έως τις 17:00. 

Η ΧΑΝΘ διαθέτει ειδικά μαθήματα για ενήλικες και παιδιά κατά την διάρκεια του χρόνου, καθώς και ομαδικά αθλήματα. 

Σωστή χρήση κολυμβητηρίων 
Το κολυμβητήριο αποτελεί ένα χώρο ιδιαίτερα ευαίσθητο από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας. Οι κολυμβητές θα πρέπει να βγαίνουν στην πισινά περνώντας υποχρεωτικά από τις δεξαμενές απολύμανσης των ποδιών αφού πρώτα έχουν πάει στην τουαλέτα, έχουν κάνει ντους με ζεστό νερό και σαπούνι και έχουν φορέσει σκουφάκι και σαγιονάρες καθαρές. Θα πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 
Δε θα πρέπει να κολυμπούν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που είναι δυνατόν να μεταδοθεί στους άλλους ή αν έχουν δερματικά προβλήματα, πληγές ή λοιμώξεις στο ρινοφάρυγγα ή διάρροια. Απαγορεύεται η κατάποση του νερού της πισίνας. Προσπαθήστε να μη μπαίνει καθόλου το νερό της πισίνας στο στόμα σας. 

Oι γονείς θα πρέπει να αλλάζουν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να αλλάξουν μόνα τους στα δύο πρώτα παιδικά αποδυτήρια. Κάνεις δεν επιτρέπεται να περιφέρεται με παπούτσια στο κατάστρωμα του κολυμβητηρίου εκτός από τους εργαζόμενους του κολυμβητηρίου. 

Τα παιδιά απαγορεύεται να τρέχουν και να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στο κατάστρωμα του κολυμβητηρίου γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν επιτρέπονται οι βουτιές χωρίς την επίβλεψη των γυμναστών από κανένα σημείο της δεξαμενής. Απαγορεύεται οι κολυμβητές να κάθονται επάνω στις διαδρομές και να τις βουλιάζουν. Απαγορεύεται η άπνοια και τα μακροβούτια. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αντηλιακού και οποιασδήποτε άλλης κρέμας πριν την είσοδο στο κολυμβητήριο γιατί δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα του νερού. Δεν επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα του κολυμβητηρίου. Οι κολυμβητές θα πρέπει να μην έχουν γευματίσει ή καταναλώσει αλκοόλ για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την προσέλευση τους στο κολυμβητήριο. 

Απαραίτητα έγγραφα για την χρήση της πισίνας: βεβαίωση παθολόγου ή καρδιολόγου και βεβαίωση δερματολόγου. 

Εξοπλισμός: Σκουφάκι, γυαλάκια, πετσέτα, σαγιονάρες, μαγιό. 
____________________________________________________________________________

Στιγμές χαλάρωσης

Οι ιδιωτικές πισίνες είναι διαθέσιμες για το κοινό όλη την εβδομάδα και στην πλειοψηφία τους διαθέτουν και bars όπου μπορείτε να πάρετε τον καφέ ή το ποτό σας. Χαλαρώστε, μαυρίστε και κάντε την βουτιά σας ακούγοντας μουσική. 

Ιδιωτικές πισίνες:
Pool Sport Center, Μηδείας 28 και Ιωνίας στην Περαία. Τηλ.2392021788 
Makedonia Palace Μεγ. Αλεξάνδρου 2, τηλ. 2310 897197
Electra Palace Πλ. Αριστοτέλους 9, τηλ. 2310 294000
Hotel Nikopolis Thessaloniki Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, τηλ. 2310 401000.
Waterland 5η Οδός Ταγαράδες, τηλ. 23920 72025-6
Domotel Les Lazaristes Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη, τηλ. 2310 647400 
Kornilios Palace 14o χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας τηλ.2310 723700 
Avalon Hotel περιοχή αεροδρομίου τηλ. 2310462700
Ocean Club Περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη τηλ.2310 634450 

Η πισίνα του Hyatt Regency Thessaloniki 
Η τεράστιων διαστάσεων εξωτερική πισίνα του «Hyatt Regency Thessaloniki» (έκτασης 1.200τ.μ.) είναι ο απόλυτος προορισμός του καλοκαιριού και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έχουν διαμορφώσει ειδικά πακέτα προσφορών, για να μπορούμε να την απολαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. 13ο χλμ. Θεσ/νίκης - Περαίας. 

Πληροφορίες στην υποδοχή του «Club Olympus», τηλ. 2310 401407.

____________________________________________________________________________


(Πηγή:www.cityportal.gr  άρθρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr