Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Προετοιμαστείτε σωστά για την εξόρμηση στα μαγαζιά

Η έξοδος για shopping είναι για όλες μας πηγή χαράς. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή, πάνω στις αλλαγές των εποχών, όπου οι βιτρίνες ντύνονται με τις νέες τάσεις της μόδας - ποια μπορεί αλήθεια να αντισταθεί στον πειρασμό; Πριν όμως από τη μεγάλη εξόρμηση στα μαγαζιά και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, που λίγο ή πολύ μας έχει επηρεάσει όλες, καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε σωστά ώστε να αποφύγετε λανθασμένες επιλογές που θα σας στοιχίσουν τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Παρακάτω θα βρείτε τους πέντε βασικούς κανόνες που ακολουθώ πριν από τις εξορμήσεις μου στα μαγαζιά. Πέντε κανόνες που με βοηθούν πάντα να επιστρέφω στο σπίτι ικανοποιημένη με τις αγορές μου. Ελπίζω να φανούν το ίδιο χρήσιμοι και σε εσάς.

     



1.Εξετάστε τις ελλείψεις της
γκαρνταρόμπας σας
Κατεβάζοντας τα καλοκαιρινά σας ρούχα από το πατάρι, χωρίστε τα σε κατηγορίες και εξετάστε προσεκτικά που υπάρχει έλλειψη. Αν για παράδειγμα έχετε αμέτρητες μπλούζες και πανωφόρια και περιορισμένη επιλογή σε φούστες και παντελόνια, τότε ξέρετε που υπάρχει κενό και που θα πρέπει να εστιάσετε την επόμενη φορά που θα βγείτε στα μαγαζιά. Εστιάστε επίσης την προσοχή σας στα χρώματα που κυριαρχούν στην γκαρνταρόμπα σας έτσι ώστε να έχετε μία συνολική εικόνα και να επιλέξετε κομμάτια που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με αυτά που ήδη έχετε. Κάντε λοιπόν μία λίστα αγορών σημειώνοντας τις ανάγκες σας και προσπαθήστε να μην ξεφύγετε πολύ από το αρχικό πλάνο.   





2. Ενημερωθείτε για τις
τάσεις της μόδας  
Πριν την μεγάλη εξόρμηση, ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε επιλογές που έχουν φορεθεί πολύ και θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες. Δυστυχώς η μόδα αλλάζει πολύ συχνά και αν δεν την παρακολουθείτε συστηματικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Καλό θα ήταν επίσης πριν βγείτε για ψώνια να έχετε κάνει προηγουμένως μία διερευνητική βόλτα στα μαγαζιά, έτσι ώστε να δείτε τι υπάρχει και να εντοπίσετε αυτά που θέλετε να αγοράσετε. Αυτό θα σας δώσει το χρόνο να σκεφτείτε διπλά πριν κάνετε κάποια αγορά για την οποία ίσως αργότερα μετανιώσετε. 




3. Βγάλτε προϋπολογισμό

Ένα βασικό θέμα, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένες να ξοδέψετε. Καθορίστε λοιπόν εκ των προτέρων τον προϋπολογισμό σας και πάρτε μαζί σας μόνο όσα μπορείτε να ξοδέψετε, κατά προτίμηση μετρητά. Αφήστε στο σπίτι τις πιστωτικές κάρτες για να μην μπείτε στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσετε και τελικά βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού στο τέλος του μήνα. 







4. Ντυθείτε άνετα
Ντυθείτε άνετα και προτιμήστε ρούχα που να βγαίνουν εύκολα, κατάλληλα για το δοκιμαστήριο. Για παράδειγμα ένα φόρεμα δεν είναι καλή επιλογή αν θελήσετε να δοκιμάσετε ένα μπλουζάκι το ίδιο κι ένα πουκάμισο με πολλά κουμπιά που θα πρέπει να κουμπώνετε και να ξεκουμπώνετε κάθε φορά που θα δοκιμάζετε κάποιο ρούχο. Με την ίδια λογική επιλέξτε και τα παπούτσια σας, πρέπει να είναι άνετα στο περπάτημα και να βγαίνουν εύκολα, αλλά και την τσάντα σας για να έχετε ελευθερία κινήσεων και στα δύο χέρια όταν θα ψάχνετε στις κρεμάστρες. 





5. Η διάθεση μετράει
Ένας κανόνας που δεν πρέπει να αγνοήσετε, σε καμία περίπτωση, είναι ότι δεν πρέπει βγαίνετε στα μαγαζιά όταν νιώθετε θλιμμένες ή ανασφαλείς. Κι αυτό γιατί το shopping σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργεί ως θεραπεία και το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με ένα ακόμη αφόρετο κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σας. Κανονίστε λοιπόν να είστε ευδιάθετη και επιλέξτε για τις αγορές σας μία ηλιόλουστη μέρα καθώς ο ήλιος λειτουργεί πάντοτε θετικά στην ψυχολογία μας. 

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr