Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνταγή για τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο


Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες της χώρας. Κάθε του δημιουργία ένας γλυκός πειρασμός στον οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί. Με άλλα λόγια, ο ιδανικός άνθρωπος για να μας δώσει συνταγή για το τσουρέκι της λαμπρής. 
Μάλιστα κατάφερα να βρω στο youtube ένα απόσπασμα από την εκπομπή του "Γλυκές Αλχημείες", στο οποίο παρουσιάζει αναλυτικά την όλη τη διαδικασία, σε μορφή μαθήματος. Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα λύσει κάθε σας απορία και φυσικά θα σας βοηθήσει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εγώ πάντως σκοπεύω να δοκιμάσω τη συνταγή του μία από τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να τα καταφέρω. 
             



Υλικά:

Για την ζύμη
650gr. αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
100gr. Φρέσκο γάλα
160gr. Ζάχαρη άχνη
100gr. Νερό χλιαρό
35gr. Βούτυρο γάλακτος (πρόβειο) 
35gr. Βούτυρο αγελάδος
40gr. Μαγιά μπύρας
5gr. Μαστίχα τριμμένη  
5gr. Μαχλέπι
3 Αυγά
Για επικάλυψη
Αμύγδαλο φιλέ
1 Αυγό



Σας παραθέτω το βίντεο από την εκπομπή "Γλυκές Αλχημείες" στο οποίο ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος μας παρουσιάζει αναλυτικά την παρασκευή του υπέροχου τσουρεκιού του. Για περισσότερες συνταγές και μυστικά ζαχαροπλαστική επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.glykes-alchimies.gr  Καλή επιτυχία!   



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 
"ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ"
(πηγή: εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr