Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αδυνατίστε χωρίς δίαιτα!


Ένας από τους βασικούς λόγους που υποβάλουμε τον εαυτό μας στην οδυνηρή διαδικασία της δίαιτας, είναι η ανάγκη μας να χάσουμε περιττό βάρος, να νιώθουμε και να δείχνουμε πιο όμορφες. Πως όμως θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας, χωρίς να πεινάσουμε; Το κλειδί βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου μοντέλου διατροφής. Μόνο αν καταφέρουμε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες θα έχουμε αποτελέσματα με διάρκεια. 
Παρακάτω θα βρείτε τους βασικούς κανόνες της ισορροπημένης διατροφής, τους οποίους προσπαθώ πεισματικά να βάλω στην ζωή μου το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας στην άκρη την όποια προσπάθεια για δίαιτα. 
        

  



Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό
Είναι γεγονός ότι όσοι τρώνε ένα καλό και πλούσιο πρωινό χάνουν ευκολότερα βάρος από εκείνους που το παραλείπουν. Ο οργανισμός το πρωί, μετά τη νηστεία της νύχτας, έχει ανάγκη από τροφή την οποία θα μεταβάλει σε ενέργεια για καταφέρει ν' αντεπεξέλθει στη διάρκεια της ημέρας. Όταν λοιπόν εμείς παραλείπουμε αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα καταλήγουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας να τσιμπολογάμε, καταναλώνοντας ως επί το πλείστον παχυντικά σνακ.



    

Τρώτε 5 μερίδες φρούτων καθημερινά
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων καθημερινά. Τα φρούτα εκτός του ότι έχουν χαμηλή θερμιδική αξία είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών και βοηθούν το σώμα μας να λειτουργεί φυσιολογικά. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε να καταναλώσετε τόσα φρούτα ή δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας μπορείτε να κάνετε ότι κι εγώ. Βάλτε τα όλα μαζί στο μπλέντερ και πιείτε τα! Είναι πιο εύκολο και σαφώς πιο γευστικό. 
         



Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα
Τα σνακ που τρώμε ανάμεσα στα μεγάλα γεύματα είναι πολύ σημαντικά αφού μας δίνουν ενέργεια, διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μειώνουν τις πιθανότητες να φάμε περισσότερο απ' ότι πρέπει στο μεγάλο γεύμα που θα ακολουθήσει. Με αυτό τον τρόπο αναγκάζουμε τον μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα ενώ ταυτόχρονα δεν αισθανόμαστε ποτέ πείνα. Ένα φρούτο, ένα γιαούρτι ή μια χούφτα ξηροί καρποί είναι μία εξαιρετική επιλογή που μας χορταίνει χωρίς να μας παχαίνει. 



     
Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα
Το νερό εκτός του ότι είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, μπορεί να βοηθήσει να μετριάσουμε και την πείνα μας. Παρόλα αυτά είναι αλήθεια ότι εμείς οι γυναίκες ξεχνάμε να πιούμε νερό. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος, τον οποίο ανακάλυψα και εφάρμοσα τελευταία, είναι ο εξής: πίνω ένα ποτήρι νερό κάθε μία ώρα. Σκεφτείτε το. Πόσο δύσκολο είναι να πίνετε κι εσείς ένα ποτήρι νερό μέσα σε μία ώρα; Με τον τρόπο αυτό, ακόμη κι αν ξεχάσετε κάποιες ώρες, θα καταλήξετε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, όσα δηλαδή χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ενυδατωθεί επαρκώς.    



Προτιμήστε τα σπιτικά γλυκά
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθείτε κάθε είδους λιχουδιά. Αν το επιχειρήσετε το πιθανότερο είναι ότι θα πετύχετε ακριβώς το αντίθετο, θα το σκέφτεστε συνέχεια και τελικά θα υποκύψετε. Γι' αυτό μην αποκλείσετε τα γλυκά από τη διατροφή σας απλά περιορίστε τα. Ακόμη καλύτερα φτιάξτε τα μόνες σας. Έτσι θα μπορείτε να ελέγχετε όχι μόνο τις θερμίδες αλλά και την ποιότητα των υλικών τους. Προτιμήστε γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς που είναι σαφώς πιο υγιεινά χωρίς όμως να υστερούν σε γεύση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr