Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ενυδατική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και καστορέλαιο

Πρόκειται ίσως για την καλύτερη ενυδατική μάσκα μαλλιών, αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ με βεβαιότητα. Την ανακάλυψα εντελώς τυχαία, όταν μία μέρα πειραματιζόμουν με διάφορα φυσικά υλικά. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι πραγματικά απίστευτο το πόσους πειραματισμούς έχω κάνει κατά καιρούς στα μαλλιά μου, με προϊόντα της μητέρας γης, μέχρι να καταλήξω τελικά σε αυτή τη μάσκα. Και τι δεν έχω δοκιμάσει, από μέλι και αυγό μέχρι ελαιόλαδο, μπύρα και γάλα. Ένα όμως είναι σίγουρο, τίποτε δε μπορεί να συγκριθεί με το καστορέλαιο! Είναι το απόλυτο όπλο στη μάχη για υγιεί και λαμπερά μαλλιά καθώς έχει την ικανότητα όχι μόνο να τα δυναμώνει και να τα θρέφει αλλά ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση της ψαλίδας και της ξηροδερμίας. Και σε συνδυασμό με το αβοκάντο γίνετε η μάσκα που κάθε γυναίκα θα λατρέψει. Δεν έχετε λοιπόν παρά να τη δοκιμάσετε και αναμένω εντυπώσεις.
 





ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1. Επιλέξτε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο. Θα το αναγνωρίσετε αμέσως από το σκούρο πράσινο χρώμα καθώς και από το πόσο μαλακό είναι όταν το πιέζετε. Μία τέτοια επιλογή μπορεί να μην είναι καλή όταν πρόκειται να καταναλώσετε το συγκεκριμένο φρούτο αλλά είναι ιδανική για την δημιουργία μάσκας. Αφού λοιπόν αφαιρέσετε την εξωτερική φλούδα του αβοκάντου καθώς και το κουκούτσι, πολτοποιήστε τη σάρκα του με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. 

2. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε το καστορέλαιο και να ανακατέψετε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά. 

3. Τώρα η μάσκα είναι πλέον έτοιμη να εφαρμοστεί στα μαλλιά σας. Τόσο εύκολα και τόσο απλά! Απλώστε την σε όλο το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας ελαφρύ μασάζ για μερικά λεπτά. Καλό θα ήταν να αποφύγετε την περιοχή των ριζών διότι υπάρχει φόβος να προκληθεί υπερβολική λιπαρότητα.

4. Για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της μάσκας τυλίξτε τα μαλλιά σας με σελοφάν, μία χαρά κάνει και αυτό που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, και αφήστε τα για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας μην αγχώνεστε, ακόμη και είκοσι λεπτά αρκούν για να δείτε αποτέλεσμα. 

*Μία φορά την εβδομάδα αρκεί για να έχετε υγιεί μαλλιά που κυριολεκτικά αστράφτουν! 

*Οι ποσότητες των υλικών που σας δίνω είναι για μαλλιά πολύ μακρυά και πλούσια. Για αρχή ξεκινήστε με τα μισά υλικά κι αν χρειαστεί προσθέστε. Με τον καιρό θα βρείτε την ιδανική δοσολογία για εσάς.                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr