Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν λειτουργεί σωστά


ΥΠΟ & ΥΠΕΡ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ
Το θέμα του θυρεοειδή είναι λίγο πολύ γνωστό στις περισσότερες γυναίκες. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αδένα αυξάνεται καθημερινά. Αν δεν πάσχετε εσείς ή κάποιος από το οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον σίγουρα θα έχει τύχει να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που να έχει πρόβλημα με το θυρεοειδή του. Επειδή λοιπόν πρόκειται για κάτι τόσο συνηθισμένο καλό θα ήταν να είστε ενήμερες σχετικά με το θέμα. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες βασικές πληροφορίες καθώς και τα συμπτώματα που προκαλεί ο προβληματικός θυρεοειδής. Και μην ξεχνάτε, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.






ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σώματος και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του λαιμού.
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί, όταν δηλαδή παράγει μικρότερη ή μεγαλύτερη αντίστοιχα ποσότητα θυρεοειδών ορμονών, τις γνωστές Τ3 και Τ4 ορμόνες.




Αυτό μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από συμπτώματα που καλό είναι να γνωρίζουμε. Παρακάτω θα βρείτε τα βασικότερα από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει ένας προβληματικός θυρεοειδής. Εάν υποφέρετε από ένα ή και περισσότερα καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γιατρό σας.   




ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ











·        Παραπάνω κιλά
·        Αδικαιολόγητη κούραση
·        Άσχημη διάθεση
·        Κράμπες και μούδιασμα των δαχτύλων
·        Απώλεια μαλλιών
·        Δυσκοιλιότητα
·        Δυσκολία συγκέντρωσης




ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ











·        Μειωμένη όρεξη
·        Εκνευρισμός και ευερεθιστότητα
·        Υπερένταση
·        Ταχυκαρδία
·        Αϋπνίες
·        Διάρροια
·        Εφίδρωση




ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
Ο προβληματικός θυρεοειδής, είτε πρόκειται για υπέρ είτε για υπό, είναι κάτι που δυστυχώς κληρονομείτε. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν, όσες από εσάς έχετε στον στενό οικογενειακό σας περιβάλλον άτομο με προβληματικό θυρεοειδή να επισκεφτείτε προληπτικά το γιατρό και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.     





ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Επισκεφτείτε έναν ενδοκρινολόγο, τον πλέον ειδικό γιατρό για την συγκεκριμένη πάθηση. Εκείνος θα εκτιμήσει τα συμπτώματα και θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσει αν πράγματι έχετε πρόβλημα με τον θυρεοειδή σας. Αν το κρίνει απαραίτητο ενδέχεται να σας δώσει και φαρμακευτική αγωγή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr