Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μάσκα για την κυτταρίτιδα με άργιλο και φύκια

Μία εξαιρετική μάσκα για την κυτταρίτιδα θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πριν ακόμη προλάβει να με καταβάλει το άγχος του μπικίνι, την ξεκινώ. Επειδή όμως είναι αρκετά χρονοβόρα στην εφαρμογή της πάντα καταλήγω, μετά από λίγο καιρό, να την βγάζω από το πρόγραμμα μου. Φέτος όμως είμαι αποφασισμένη να την ακολουθήσω πιστά!
Τα αποτελέσματα της είναι εγγυημένα αλλά πρέπει να είστε συνεπής στην εφαρμογή της για να τα δείτε. Ιδανικά πρέπει να την εφαρμόζετε μέρα παρά μέρα. Ακόμη όμως και με τρεις φορές την εβδομάδα θα έχετε αποτέλεσμα. Συμπεριλάβετε την στο πρόγραμμα σας και θα με θυμηθείτε!
   



ΥΛΙΚΑ
·        1 ποτήρι ροδόνερο
·        2 κ.σ. πράσινο άργιλο
·        2 κ.σ. φύκια
·        3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
·        3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι
·        3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το ροδόνερο και κατεβάστε το από τη φωτιά πριν προλάβει να πάρει βράση. Είναι πολύ σημαντικό να είναι απλά ζεστό, να μην βράσει!  Στην συνέχεια αναμίξτε τον πράσινο άργιλο με τα φύκια. Σε περίπτωση που δεν είναι σε μορφή πούδρας χτυπήστε τα με ένα γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τη σκόνη στο ροδόνερο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα. Σε περίπτωση που το μείγμα σας είναι πολύ ρευστό ή πολύ σφιχτό τότε απλά προσθέστε αντίστοιχα άργιλο με φύκια ή ροδόνερο. Τέλος ρίξτε τα αιθέρια έλαια και η μάσκα σας είναι έτοιμη για χρήση.



ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Με ένα κομμάτι βαμβάκι ή με ένα φαρδύ πινέλο κάντε επάλειψη στα επιθυμητά σημεία. Καλό θα ήταν να ολοκληρώνατε την όλη διαδικασία στο μπάνιο για να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα. Στη συνέχεια τυλιχτεί τε με διάφανη μεμβράνη, ξαπλώστε και σκεπαστείτε με μία κουβέρτα για περίπου 20 λεπτά. Κάντε ντους και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr