Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τι αποτέλεσμα δίνει κάθε χρώμα σκιών στα μάτια σας


Μπεζ, λευκό, μαύρο, γκρι, μπλε, κίτρινο, πράσινο, ροζ, βιολετί, καφέ, ασημί, χρυσό. Δώδεκα διαφορετικά χρώματα, κάθε ένα από τα οποία έχει τη δική του δυναμική, τη δική του ταυτότητα. Όταν μάλιστα αποφασίσετε να τα προσθέσετε στο πρόσωπο μας τότε αμέσως αποκτούν ξεχωριστή αξία. Θα πρέπει όμως, για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να γνωρίζετε τι να περιμένετε και πώς να χειριστείτε το κάθε ένα από αυτά.
Συγκέντρωσα λοιπόν για εσάς όλες εκείνες τις πληροφορίες που πιστεύω ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι, το τι σας ταιριάζει  θα το ανακαλύψετε μέσα από πειραματισμό. Μην διστάζετε λοιπόν, πάρτε τα πινέλα σας και ξεκινήστε.
     




ΜΠΕΖ
Από τις πιο αγαπημένες μου σκιές, η μπεζ, είναι ίσως η πιο πολυφορεμένη απόχρωση από όλες!  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις και με πολλούς τρόπους. Προσωπικά την επιλέγω πάντα, άλλοτε ως ουδέτερη βάση, για να δώσω ένα ομοιόμορφο και απόλυτα φυσικό χρώμα στα βλέφαρα μου κι άλλοτε πάλι για να απαλύνω μια πολύ έντονη απόχρωση. Είναι κάτι σαν σκιά πασπαρτού που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σετ μακιγιάζ!




ΛΕΥΚΟ
Οι λευκές σκιές έχουν τη μοναδική ικανότητα να φωτίζουν το μάτι και να του δίνουν όγκο, αναδεικνύοντας την περιοχή στην οποία εφαρμόζονται. Θα πρέπει όμως να το χρησιμοποιείται με προσοχή καθώς οι μεγάλες ποσότητες συχνά κάνουν το βλέμμα να δείχνει σκληρό, δίνοντας ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Ένας έξυπνος τρόπος για να δώσετε διακριτική λάμψη στο μακιγιάζ σας είναι να βάλετε μία ποσότητα λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία των ματιών σας. Δοκιμάστε το, προσωπικά το λατρεύω.  



ΜΑΥΡΟ
Σε αντίθεση με το λευκό, που δίνει όγκο, το μαύρο έχει την ικανότητα να μικραίνει την περιοχή στην οποία εφαρμόζετε. Αποφύγετε λοιπόν να χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες μαύρου χρώματος γύρω από τα μάτια διότι θα σκληραίνει το πρόσωπο σας δείχνοντας το γερασμένο. Στις σωστές ποσότητες όμως, το πολύ αγαπητό smoky eyes, μπορεί να δώσει ένταση και δυναμισμό στο βλέμμα σας. Προσοχή όμως διότι δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Δοκιμάστε το λοιπόν κι αποφασίστε αν ταιριάζει στο δικό σας τύπο.   


ΓΚΡΙ
Οι γκρι αποχρώσεις έχουν την ίδια ικανότητα με αυτές του μαύρου χρώματος, δίνουν ένταση  στο βλέμμα, όντας όμως λιγότερο σκληρές. Καλό θα ήταν βέβαια, από μία ηλικία και μετά, να τις αποφεύγετε καθώς μπορεί να κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει κουρασμένο και άτονο. Συνδυάζονται εύκολα με αρκετά χρώματα  για αυτό και μπορείτε να πειραματιστείτε άφοβα, δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.    





ΜΠΛΕ
Μία απόχρωση που θυμίζει καλοκαίρι όμως όταν εφαρμόζετε στα βλέφαρα δίνει ένα αρκετά ψυχρό και σκληρό αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην το χρησιμοποιείτε μόνο του, αλλά με την προσθήκη ελάχιστου πράσινου, γκρι ή βιολετί, προκειμένου να το μαλακώσετε. Παρότι, το μπλε, είναι το αγαπημένο μου χρώμα το αποφεύγω στο μακιγιάζ καθώς μου φέρνει στο μυαλό παλιότερες δεκαετίες. 





ΚΙΤΡΙΝΟ
Το κίτρινο χρώμα έχει την ικανότητα να φωτίζει το βλέμμα  ακριβώς όπως και το λευκό. Σε περίπτωση λοιπόν που το άσπρο δεν σας ταιριάζει ή απλά δεν σας αρέσει, μπορείτε άνετα να δώσετε λάμψη στο μακιγιάζ σας αντικαθιστώντας το με μια κίτρινη σκιά. Ίσως σε κάποιες από εσάς να φαντάζει μία ακραία επιλογή θα αλλάξετε όμως γνώμη όταν μάθετε ότι ταιριάζει σε όλα τα χρώματα ματιών. Δεν έχετε λοιπόν παρά να τη δοκιμάσετε.             




ΠΡΑΣΙΝΟ
Το πράσινο χρώμα, παρότι μου αρέσει πολύ, δυστυχώς κάνει το βλέμμα να φαίνεται σκληρό. Το αποτέλεσμα μετριάζεται κάπως αν βάλουμε περισσότερο ρουζ στα μάγουλα αυτό όμως αυτομάτως κάνει το μακιγιάζ βαρύ και καλό θα ήταν να το αποφεύγετε τις πρωινές ώρες. Αν παρόλα αυτά σας αρέσει πολύ και δεν θέλετε να το αποχωρίζεστε στην καθημερινότητα σας τουλάχιστον φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε σκούρες αποχρώσεις.





ΡΟΖ
Ένα χρώμα άκρως κοριτσίστικο που φωτίζει το βλέμμα και δίνει λάμψη. Καλό θα ήταν όμως να μην το χρησιμοποιείτε σε όλο το βλέφαρο καθώς το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο και δεν θα σας κολακεύει. Συνδυάστε το με γκρι, μαύρο ή λευκό, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να δώσετε. Τα πρώτα δύο είναι ιδανικά για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα ενώ το τελευταίο θα σας κάνει να μοιάζετε με αθώα Λολίτα





ΒΙΟΛΕΤΙ
Το μοβ  είναι ένα χρώμα που καλό θα είναι να το αποφύγετε αν έχετε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια, καθώς έχει την ικανότητα να τονίζει τις ατέλειες. Μην το απλώνετε, επίσης, σε όλο το βλέφαρο επειδή το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σκοτεινό. Ιδανικά χρησιμοποιείστε το στην εξωτερική γωνία του ματιού, για να το τονίσετε και να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. 





ΚΑΦΕ
Είναι ένα χρώμα που τονίζει και δίνει βάθος στο βλέμμα, έχει όμως κι αυτό τις αδυναμίες του. Το ανοιχτό καφέ κάνει τα μπλε μάτια να δείχνουν άτονα ενώ το σκούρο δεν ενδείκνυται για τα καφέ ή τα μαύρα μάτια εκτός κι αν προσθέσουμε σε αυτό λίγο κόκκινο. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν με προσοχή, πειραματιστείτε και επιλέξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει.  






ΑΣΗΜΙ
Το ασημί χρώμα έχει την ικανότητα να χαρίζει λάμψη στο βλέμμα. Καλό θα ήταν όμως να το χρησιμοποιείτε με προσοχή καθώς μπορεί εύκολα να μετατρέψει το μακιγιάζ σας σε αποκριάτικο. Το ιδανικό είναι να το συνδυάσετε και να αναδείξετε με αυτό κάποιο άλλο χρώμα, τοποθετώντας το ακόμη και πάνω σε αυτό.   






ΧΡΥΣΟ
Το χρυσό χρώμα, ακριβώς όπως και το ασημί, έχει την ικανότητα να χαρίζει λάμψη  και να αναδεικνύει εξαιρετικά άλλα χρώματα. Η χρυσαφί σκιά όμως όταν χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να πνίξει το βλέμμα και να το εξαφανίσει. Καλό θα ήταν λοιπόν να περιορίζετε τη χρήση της στο ελάχιστο. Ιδανικά τοποθετήστε την στο κέντρο του άνω βλεφάρου ή κάτω από το τόξο των φρυδιών.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr