Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πέντε δημιουργίες που ενέπνευσε ο έρωτας!

Τι σχέση μπορούν να έχουν ένα μεγαλειώδες παλάτι, ένα μεθυστικό άρωμα, ένα είδος ζυμαρικού, ένας αυτοκόλλητος επίδεσμος και ένα σουτιέν; Μα φυσικά τον έρωτα! Το πάθος μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα πέρα από τα συνηθισμένα. Να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν, να προσφέρουν και να αποκτήσουν. Αυτό απέδειξαν και πέντε άνθρωποι, που παρότι έζησαν σε διαφορετικές χώρες & χρονικές περιόδους, κατάφεραν να δώσουν στο αντικείμενο του πόθου τους κάτι μοναδικό. Μάθετε τη μικρή ιστορία πραγμάτων που ίσως να υπάρχουν και στη δική σας ζωή.


Ταζ Μαχάλ

Το 1631 ο αυτοκράτορας της Ινδίας, Shah Jahan, διέταξε την ανέγερση ενός εντυπωσιακού κτηρίου στη μνήμη της δεύτερης συζύγου του Mumtaz Mahal. Για να ολοκληρωθεί το Ταζ Μαχάλ, το παλάτι του έρωτα, χρειάστηκαν 22 χρόνια και πάνω από 20.000 εργατικά χέρια!






Άρωμα Donna Karan

Η Donna Karan δημιούργησε το άρωμα της προκειμένου να "φυλακίσει" τη μυρωδιά από το λαιμό του αγαπημένου της συζύγου. Ο Stefan Weiss πέθανε τον Ιούνιο του 2002, αλλά σύμφωνα με την ίδια αποτελεί ακόμη την έμπνευση της σε ότι κι αν κάνει. 





  

Τορτελίνια

Ερωτευμένος τρελά με τη γυναίκα του αφεντικού του, ένας σεφ του 17ου αιώνα την είδε κατά λάθος γυμνή. Από την ώρα εκείνη το σχήμα του αφαλού της του έγινε ερωτική εμμονή και τον οδήγησε στο να δημιουργήσει το γνωστό είδος ζυμαρικών. 




Band aid

Ο έμπορος βάμβακος Earle Dickson απέδειξε ότι η αγάπη μπορεί να γιατρέψει κάθε πληγή. Το 1920 δημιούργησε αυτοκόλλητους λευκοπλάστες για να καλύπτει τις πληγές της η απρόσεκτη και επιρρεπής σε ατυχήματα γυναίκα του.






Σουτιέν push up

Το πάθος του Howard Hughes για την Jane Russell - σε συνδυασμό με το μικροσκοπικό της στήθος - τον οδήγησε στο να εμπνευστεί ένα σκανδαλώδες για την εποχή εσώρουχο. Το push up σουτιέν βοήθησε την ηθοποιό να εντυπωσιάσει στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο The Outlaw το 1943.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr