Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αποτρίχωση στο σπίτι εύκολα & οικονομικά!

Ξυράφι,Μηχανή, Κρέμα, Κερί, Χαλάουα
Η αποτρίχωση για εμάς τις γυναίκες είναι αναγκαίο κακό! Ένα κακό που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Αν δεν έχετε λοιπόν ήδη κάνει αποτρίχωση με κάποια από τις μεθόδους που προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα εύκολα και οικονομικά. 

Μάθετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε, για τις πέντε πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες σας στο σπίτι και μικρά μυστικά για να εξασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΞΥΡΑΦΙ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Η χρήση του ξυραφιού αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης. Εξαφανίζει εύκολα και γρήγορα τις τρίχες από οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Δεν προκαλεί πόνο και κρατά την επιδερμίδα απόλυτα λεία. Τα ξυραφάκια νέας γενιάς διαθέτουν περισσότερες από μία λεπίδες και είναι σε θέση να κόψουν ακόμη και τις πιο κοντές τρίχες ενώ προκαλούν λιγότερα κοψίματα και ερεθισμούς. (www.chrissaki.blogspot.gr) 
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Οι τρίχες δεν αφαιρούνται από τη ρίζα με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης η υφή τους αγριεύει και σταδιακά ευνοείται ο πολλαπλασιασμός. Μία μικρή απροσεξία μπορεί εύκολα να προκαλέσει κόψιμο ενώ στις ευαίσθητες επιδερμίδες παραμονεύει ο κίνδυνος ερεθισμού. (www.chrissaki.blogspot.gr) 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αντί για κοινό σαπούνι, χρησιμοποιείστε έναν ειδικό αφρό ξυρίσματος, ο οποίος ενυδατώνει την επιδερμίδα και μετριάζει πιθανά κοψίματα και ερεθισμούς. Μην ξυρίζετε ποτέ σημεία του σώματος που είναι ερεθισμένα ή που έχει εκδηλωθεί σε αυτά κάποια δερματοπάθεια. (www.chrissaki.blogspot.gr)   
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: περίπου 2 - 3 μέρες. 
     ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Τα πρώτα μοντέλα εμφανίστηκαν στην δεκαετία του '80 και αποτέλεσαν επανάσταση στον τομέα της αποτρίχωσης. Οι λεπίδες της μηχανής, που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, φυλακίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαλλάσσεστε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείτε οι τρίχες να αποκτούν μαλακή υφή και να αραιώνουν. (www.chrissaki.blogspot.com)     
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Πρόκειται για μία επίπονη μέθοδο, ειδικά κατά την πρώτη της χρήση, μόλις όμως τη συνηθίσετε δεν θα σας φαίνεται τόσο δύσκολη όσο στην αρχή (μιλώ από προσωπική πείρα). Για το λόγω αυτό χρησιμοποιείτε κυρίως στην περιοχή των ποδιών. Στο εμπόριο όμως μπορείτε πλέον να βρείτε εξειδικευμένες μηχανές ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες περιοχές. Ένα ακόμη σημαντικό μείον είναι ότι πρέπει να περιμένετε να μεγαλώσουν οι τρίχες πριν εφαρμόσετε ξανά τη μέθοδο διότι οι μηχανές δεν είναι σε θέση να αφαιρέσουν τις πολύ κοντές τρίχες. (www.chrissaki.blogspot.gr) 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Φροντίστε το δέρμα σας να είναι καθαρό και στεγνό πριν ξεκινήσετε. Καλό θα είναι να έχετε χρησιμοποιήσει ένα απολεπιστικό προϊόν ώστε να βγουν στην επιφάνεια και οι τρίχες που τυχόν βρίσκονται εγκλωβισμένες κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε ορθή γωνία σε σχέση με το δέρμα σας. Πιέζοντας ελαφρά, κατευθύνετε τη συσκευή αντίθετα προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. (www.chrissaki.blogspot.gr) 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: τουλάχιστον 15 ημέρες!         
ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Πρόκειται για μία από τις ευκολότερες και πιο ανώδυνες μεθόδους αποτρίχωσης καθώς δεν πονάει και δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα για να εφαρμοστεί. Θα χρειαστείτε μόλις 3-5 λεπτά και όσο συχνότερα τη χρησιμοποιείτε τόσο πιο μαλακές και αδύναμες θα γίνονται οι τρίχες. Μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και τον τρόπο ζωής σας ενώ εφαρμόζετε σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος. Προσωπικά το χρησιμοποιώ στην περιοχή των χεριών και δεν το αλλάζω! (www.chrissaki.blogspot.gr) 
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Οι τρίχες δεν αφαιρούνται από τη ρίζα οπότε ο χρόνος επανεμφάνισης τους είναι σύντομος. Επίσης η χημική σύνθεση είναι πιθανό να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και έντονο ερεθισμό στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Μην παραλείψετε, σε καμία περίπτωση, 24 ώρες πριν την χρήση της αποτριχωτικής κρέμας να κάνετε ένα τεστ σε μία πολύ μικρή επιφάνεια του ποδιού σας, για να διαπιστώσετε μήπως είστε αλλεργική στο προϊόν. Επίσης μην αφήσετε ποτέ την κρέμα πάνω στο δέρμα σας περισσότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: περίπου 3-4 μέρες.     
     ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε ζεστή είτε σε κρύα μορφή. Είναι κατάλληλη για κάθε περιοχή του σώματος κι αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή ενώ το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να ξανά εμφανιστεί τριχοφυΐα είναι αρκετά μεγάλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη μέθοδος σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής ή και μόνη στο σπίτι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα που παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Το γεγονός ότι αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα την κάνει μία ιδιαίτερα επίπονη μέθοδο, ειδικά όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Επίσης ένας λάθος χειρισμός ή λανθασμένη θερμοκρασία στο ζεστό κερί, μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο αγγείων ή να επιβαρύνει υπάρχουσες ευρυαγγείες. Τέλος πρέπει να περιμένετε να μεγαλώσουν οι τρίχες ώστε να ξανά χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη μέθοδο. (www.chrissaki.blogspot.gr)  
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες προετοιμασίας και εφαρμογής πριν ξεκινήσετε και δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο ζεστό κερί. Οι υφασμάτινες ταινίες που συνοδεύουν πολλά κεριά είναι ιδιαίτερα πρακτικές και θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε στις μεγάλες επιφάνειες. Τραβήξτε το κερί πάντα προς την αντίθετη φορά από αυτή των τριχών. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: περίπου 15-20 ημέρες! 
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΧΑΛΑΟΥΑ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Εξασφαλίζει το ίδιο αποτέλεσμα με το κερί, μεγάλη διάρκεια και απαλή επιδερμίδα, δεν είναι όμως τόσο πρακτική μέθοδος αφού στη χαλάουα δεν χρησιμοποιούνται βοηθητικές ταινίες. Παρόλα αυτά οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα για το λόγω αυτό και η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείτε ιδιαίτερα επίπονη. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Ισχύει ότι και στο κερί, με τη διαφορά ότι η χαλάουα απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία στις κινήσεις και επομένως περισσότερο χρόνο για τις μεγάλες επιφάνειες. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Διατηρείτε το δέρμα στεγνό καθ' όλη τη διάρκεια της εφαρμογής. Αν ιδρώσετε, τοποθετήστε κοντά σας έναν ανεμιστήρα ή ταμπονάρετε συχνά την περιοχή με καθαρό χαρτί ή μία πετσέτα. Επιπλέον φροντίστε να τραβάτε τη χαλάουα προς την αντίθετη φορά από αυτή των τριχών, ποτέ όμως μην την αφαιρείται κάθετα προς τα πάνω, γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αιμάτωμα. (www.chrissaki.blogspot.gr)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: περίπου 15-20 ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr