Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η φροντίδα των μαλλιών για το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι, ο ήλιος και η θάλασσα για εμάς είναι μια μοναδική απόλαυση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Γι' αυτά οι διακοπές είναι μια περίοδος δοκιμασίας. Η ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, ακόμη και η δροσερή θαλασσινή αύρα αφυδατώνουν και αποδυναμώνουν την τρίχα. Έτσι γίνονται ξηρά, θαμπά και ευάλωτα, ενώ απειλούνται το χρώμα και η λάμψη τους. Όπως και το δέρμα μας, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και προπαντός φροντίδα.  

Πάρε τα σωστά μέτρα προστασίας τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει για να αναδείξεις τη λάμψη και την ομορφιά των μαλλιών σου στις διακοπές και υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να είναι πάντα υγιή, δυνατά και σε φόρμα.



ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο και αλλάξτε ή διορθώστε την κουπ των μαλλιών σας. Το σωστό κούρεμα θα σας βοηθήσει να τα φορμάρετε εύκολα μόνη σας. Παράλληλα, αν έχουν τάση για ψαλίδα, το κόψιμο θα διατηρήσει την υγεία τους κατά την διάρκεια των διακοπών. Με την ευκαιρία, κάντε μια κούρα αναζωογόνησης, για να δυναμώσουν και να αποκτήσουν έξτρα λάμψη και απαλότητα. Τέλος μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα προϊόντα για την καλοκαιρινή τους φροντίδα (σαμπουάν, μάσκα μαλλιών και αντηλιακό).  


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Η χρήση αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά για μια έξυπνη κίνηση που μπορεί να τα προφυλάξει από μελλοντικά προβλήματα. Είναι γεγονός ότι ο ήλιος έχει τις ίδιες επιπτώσεις στην τρίχα με αυτές που έχει στο δέρμα, προκαλεί μεταξύ άλλων ξηρότητα και αφυδάτωση. Ιδιαίτερα αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Ο Σεπτέμβρης δεν θα αργήσει να έρθει και τότε θα νιώσετε πολύ ικανοποιημένες που λάβατε εγκαίρως τα μέτρα σας για να προστατέψετε από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου τη φυσική σας γοητεία.  


Φορέστε το καπέλο σας: Ένας εύκολος τρόπος να προστατέψετε τα μαλλιά σας είναι να φοράτε πάντα καπέλο. Μπορείς επίσης να τα πιάνεις απαλά με ένα κλάμερ, ώστε να μειώνεις την ολική έκθεση τους στον ήλιο.
Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας: Δεν έχει σημασία τι είδους προϊόν θα επιλέξετε, λάδι για wet look, κρέμα ή σπρέι, σημασία έχει πριν βγείτε από το σπίτι να βάλετε στα μαλλιά σας ένα αντηλιακό με προστατευτικό SPF κατά της φωτοοξειδωσης.  


ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Έπειτα από μια μέρα στη θάλασσα το λούσιμο αποκτά εξαιρετική σημασία. Είναι απαραίτητη φροντίδα για να φύγει η άμμος, το αλάτι αλλά και τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας. Πρέπει να επιλέξουμε σκευάσματα που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις προσωπικές ανάγκες των μαλλιών μας αλλά και στις ιδιαίτερες συνθήκες του καλοκαιριού. 

Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στο λούσιμο. Απλώστε στα μαλλιά σας σαμπουάν και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις παλάμες και τα ακροδάχτυλα σας. Το δέρμα σας θα χαλαρώσει, θα τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί ή παραγωγή κυττάρων. Ξεπλύνετε σχολαστικά, γιατί συχνά τα υπολείμματα του σαμπουάν επιβαρύνουν τα μαλλιά μας και τους στερούν τη λάμψη.
Χρησιμοποίησε μια θρεπτική μάσκα. Ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, μην παραμελείτε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία φορά  την εβδομάδα μάσκα θρέψης και αναδόμησης. Διαλέξτε ένα προϊόν που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας και βάλτε μια μικρή ποσότητα μόνο στις άκρες. Αφήστε το να ενεργήσει για 30 λεπτά και μετά ξεβγάλτε σχολαστικά. 
Μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ αν δεν είναι απαραίτητο. Ο ζεστός αέρας "ξεγυμνώνει" την τρίχα από τα φυσικά της έλαια, τα κάνει ξηρά και ευνοεί τη δημιουργία ψαλίδας. Εκμεταλλεύσου τη ζεστή θερμοκρασία του περιβάλλοντος και χάρισε ένα ευεργετικό διάλειμμα στα μαλλιά σου από το πιστολάκι. Θυμήσου επίσης ότι τα σγουρά μαλλιά πρέπει να είναι κατά 60% στεγνά πριν αρχίσει το styling και τα ίσια κατά 90%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr