Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης!

Επηρεασμένη ακόμη από την γιορτή των ερωτευμένων αποφάσισα να κάνω μία λίστα με τις αγαπημένες μου κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης. Ταινίες που με άγγιξαν, με συγκίνησαν, με ταξίδεψαν, με συγκλόνισαν. Ταινίες ρομαντικές και τρυφερές που έγραψαν ανεξίτηλα στην ψυχή μου. Αν δεν τις έχετε δει τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε τις. Περιμένω τα σχόλια σας…

1. What dreams may come (1998)
Υπόθεση: Η οικογενειακή ευτυχία του παιδίατρου Chris Nielsen (Robin Williams) και της ζωγράφου συζύγου του Annie (Annabella Sciorra) καταρρέει  μετά την απώλεια των παιδιών τους σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο γάμος τους περνάει μία ισχυρή κρίση, η Annie πέφτει σε κατάθλιψη και πριν προλάβει να συνέλθει χάνει και τον σύζυγο της. Συντετριμμένη αυτοκτονεί και πηγαίνει στην κόλαση. Τότε ο Chris – που βρίσκεται στον παράδεισο - με κίνδυνο να χάσει για πάντα την αιώνια ψυχή του, κάνει ένα παράτολμο ταξίδι προκειμένου να σώσει τη γυναίκα που αγαπά από τη σκοτεινή φυλακή της…
Πρωταγωνιστούν: Robin Williams, Annabella Sciorra, Cuba Gooding Jr., Max Von Sydow, Jessica Brooks, Josh Paddock
Σκηνοθεσία: Vincent Ward
Σενάριο: Ronald Bass


2. City of Angels (1998) 
Υπόθεση: Ο Seth (Nicholas Cage) είναι ένας άγγελος που αιωρείται πάνω από την πόλη του Λος Άντζελες, ακούει τις σκέψεις των ανθρώπων, παρατηρεί τη ζωή τους και τους καθοδηγεί για τον άλλο κόσμο μετά το θάνατο τους. Όταν όμως συναντήσει τη Maggie (Meg Ryan), μία χειρούργο που προσπαθεί να σώσει τη ζωή του ασθενούν που πήγε να συνοδεύσει, ανακαλύπτει στο πρόσωπο της τον έρωτα της ζωής του και αποφασίζει να κάνει τον εαυτό του θνητό για να ζήσει μαζί της.
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Meg Ryan, Andre Braugher
Σκηνοθεσία: Brad Silbering
Σενάριο: Dana Stevens 


3. The Notebook (2004) 
Υπόθεση: Το ημερολόγιο ακολουθεί το τραγικό ταξίδι δύο νεαρών εραστών, του Noah Calhoun's (James Garner) και της Ali (Gena Rowlands), οι οποίοι μπλέκουν σε ένα παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα και μετά από επτά χρόνια χωρισμού, που προκάλεσαν οι διαφορετικές κοινωνικές τους τάξεις και ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος, βρίσκονται αναπάντεχα ξανά. Η ιστορία της ακλόνητης αγάπης αυτού του ζευγαριού, τα εμπόδια και το πάθος τους, αποκαλύπτονται δεκαετίες αργότερα σε μία γυναίκα, που ζει σε κάποιο θεραπευτήριο του Νότου, από έναν άντρα που την επισκέπτεται τακτικά για να της διαβάσει ιστορίες από ένα μυστηριώδες ημερολόγιο.
Πρωταγωνιστούν: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams
Σκηνοθεσία: Nick Cassavetes
Σενάριο: Jeremy Leven


4. Titanic (1997)
Υπόθεση: Στην έρευνα του για το μπλε διαμάντι ο Brock Lovett ανακαλύπτει σε ένα χρηματοκιβώτιο τη ζωγραφιά μιας κοπέλας που το φοράει. Όταν το σκίτσο αυτό βγει στη δημοσιότητα, εμφανίζετε γυναίκα, η Rose Dawson, που υποστηρίζει ότι είναι η κοπέλα της εικόνας. Η Rose, μεταφέρεται στο ερευνητικό πλοίο ώστε να βοηθήσει στην ανεύρεση του διαμαντιού αλλά αντί αυτού καταλήγει να εξιστορεί την αληθινή ιστορία του Τιτανικού. Η Rose (Kate Winslet) ήταν μόλις 17 ετών όταν απέπλευσε με τον Τιτανικό για Αμερική, έχοντας σκοπό να παντρευτεί τον Cal Hochley (Billy Zane), πράγμα που την έκανε να νιώθει παγιδευμένη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), έναν επιβάτη της 3ης θέσης. Η μητέρα κι ο αρραβωνιαστικός της προσπαθούν να τους χωρίσουν αλλά όλα ανατρέπονται όταν ο Τιτανικός προσκρούεται σε ένα παγόβουνο κι αρχίζει να βυθίζετε.   
Σκηνοθεσία: James Cameron
Σενάριο: James Cameron
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher


5. Moulin Rouge (2001)
Υπόθεση: Η ιστορία του Moulin Rouge φέρνει τον νεαρό Christian στο Παρίσι αναζητώντας τη μποέμικη ζωή. Η τύχη θα τον φέρει μπροστά στον γνωστό ζωγράφο Toulouse Lautrec και την παρέα του, οι οποίοι ετοιμάζουν μια πρωτοποριακή παράσταση για το Moulin Rouge και αναζητούν συγγραφέα. Το Moulin Rouge είναι το διασημότερο cabaret του Παρισίου, φημισμένο για τις πανέμορφες χορεύτριες του. Η ομορφότερη από όλες είναι η Satin. Από μία παρεξήγηση, η Satin, θα περάσει τον Christian για τον πλούσιο Δούκα που της έχει υποσχεθεί χρηματοδότηση και θα πρέπει να τον καλοπιάσει. Αυτά που θα ακολουθήσουν ακροβατούν στα όρια της κωμωδίας και του δράματος.   
Πρωταγωνιστούν: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo
Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann
Σενάριο: Baz Luhrmann, Craig Pearce


6. Pride & Prejudice (2005) 
Υπόθεση: Στην επαρχιακή Βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα, η ζωή της Elizabeth Bennet (Keira Knightley) και των τεσσάρων ανύπαντρων αδερφών της αναστατώνεται από τον ερχομό των πλούσιων και περιζήτητων γαμπρών, του Mr. Bingley και του Mr. Darcy (Matthew Macfadyen). Όμως ο περήφανος χαρακτήρας των εμπλεκομένων, όπως και κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν διάφορες συναισθηματικές αναστατώσεις και παρεξηγήσεις.
Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn
Σενάριο: Deborah Moggach
Σκηνοθεσία: Joe Wright





7. The English patient (1996)

Υπόθεση: Στις αρχές του 1930, ο «Άγγλος Ασθενής» περιγράφει την ιστορία του κόμη Almasy ενός Ούγγρου χαρτογράφου, τον οποίο προσέλαβε η Βασιλική Γεωγραφική Κοινωνία προκειμένου να χαρτογραφήσει τις τεράστιες εκτάσεις της ερήμου Σαχάρα. Καθώς ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται στα σκαριά, ο Almasy εισέρχεται στον κόσμο της αγάπης, της προδοσίας και της πολιτική, έναν κόσμο που ξανά ζωντανεύει με μία σειρά flashbacks, καθώς βρίσκεται στο νεκρικό του κρεβάτι, απίστευτα καμμένος από την συντριβή του αεροπλάνο του.
Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe
Σκηνοθεσία: Anthony Minghella
Σενάριο: Anthony Minghella


8. Sweet November (2001) 
Υπόθεση: Ο Nelson (Keanu Reeves ) είναι ένα επιτυχημένο διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής. Η καριέρα του είναι το μοναδικό που τον απασχολεί μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τη Sara (Charlize Theron), μια γυναίκα που της αρέσει να ζει έντονα την κάθε στιγμή. Ο ιδιότροπος χαρακτήρας του κεντρίζει την προσοχή της με αποτέλεσμα να του προτείνει να μετακομίσει μαζί της για ένα μήνα για να τον «βοηθήσει». Ο Nelson δέχεται και κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού η ζωή του αρχίζει να αλλάζει, αρχίζοντας να ανακαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα του που δεν ήξερε ότι υπήρχαν. Τι συμβαίνει όμως όταν ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του και ο Nelson μαθαίνει ότι η Sara έχει φυλάξει κάποια μυστικά;
Πρωταγωνιστές: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs
Σκηνοθεσία: Pat O'Connor
Σενάριο: Herman Raucher

9. Chocolat (2000) 
Υπόθεση: Γυρνάμε στο 1959, σε μία μικρή πόλη στην επαρχία της Γαλλίας. Το κλίμα στην πόλη είναι ιδιαίτερα συντηριτικό και μονότονο. Τη ρουτίνα έρχονται να σπάσουν δύο νέοι κάτοικοι, η Vianne Rocher (Juliette Binoche) και η κόρη της, που νοικιάζουν το έρημο τοπικό ζαχαροπλαστείο. Η απόφαση της να το ανοίξει εν μέσω σαρακοστής, δημιουργεί ισχυρές αντιδράσεις, όταν όμως γίνει η αρχή και ο κόσμος δοκιμάσει τις δημιουργίες της, τότε τα πάθη σταδιακά απελευθερώνονται και η  πόλη αποκτά και πάλι ζωή. Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιστορία και η Vianne την κατάλληλη σοκολάτα για αυτόν. Μια σοκολάτα που θα φέρει και στην ίδια τον έρωτα, στο πρόσωπο του Rouk (Johnny Depp).  
Πρωταγωνιστές: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench, Alfred Molina
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström
Σενάριο: Robert Nelson Jacobs


10. The story of us (1999) 
Υπόθεση: Μετά από 15 χρόνια γάμου, o Ben και η Katie Jordan, νιώθουν ότι η σχέση τους έχει συναισθηματικά στερέψει και αποφασίζουν να χωρίσουν δοκιμαστικά την περίοδο που τα παιδιά τους βρίσκονται στην κατασκήνωση. Τον τελευταίο καιρό, η συζυγική εστία είχε καταντήσει ένα ρινγκ πυγμαχίας, οπότε οι δύο σύζυγοι θεωρούν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν μια σιωπηλή αποχώρηση. Στη διάρκεια αυτής της απομάκρυνσης έχουν την ευκαιρία να ανλογιστούν το κοινό τους παρελθόν και να εκτιμήσουν τα υπέρ και τα κατά της συμβίωσης τους.
Πρωταγωνιστές: Bruce Willis, Michelle Pfeiffer, Colleen Rennison
Σκηνοθεσία: Rob Reiner
Σενάριο: Alan Zweibel, Jessie Nelson



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr