Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τα πέντε βήματα για τέλεια βάση στο μακιγιάζ

Μια φωτεινή επιδερμίδα που λάμπει από υγεία, φυσικό χρώμα και διάφανη ομορφιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Το μακιγιάζ, που σήμερα πια αποτελεί μια ολόκληρη τέχνη, με τα μικρά και μεγάλα του μυστικά είναι ικανό να σε μεταμορφώσει ολοκληρωτικά. Για να έχει όμως επιτυχία και διάρκεια το μακιγιάζ που θα επιλέξεις πρέπει να προηγηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία, με άλλα λόγια πρέπει να δημιουργήσεις τον καμβά πάνω στον οποίο θα ζωγραφίσεις την εκδοχή του εαυτού σου που οι άλλοι θέλεις να δουν. Πέντε απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, ακολούθησε τα!





Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ καθάρισε σχολαστικά το πρόσωπο και το λαιμό σου και άπλωσε μία ενυδατική κρέμα. Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια εξειδικευμένη κρέμα και όχι την κρέμα προσώπου σου αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτής της περιοχής. Περίμενε λίγη ώρα να απορροφηθούν οι κρέμες πριν συνεχίσεις με τα επόμενα βήματα. 





Αφού το πρόσωπο σου έχει ενυδατωθεί χρησιμοποίησε το κονσίλερ, πριν από το φον ντε τεν, για να διορθώσεις τις ατέλειες και να φωτίσεις τα σκοτεινά σημεία του προσώπου. Άπλωσε το στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, στην εξωτερική γωνία και κάτω από τα φρύδια. Μην ξεχάσεις να φωτίσεις τις «κρυμμένες» και συχνά σκούρες περιοχές κοντά στα πτερύγια της μύτης. 




Αμέσως μετά περνάς στην εφαρμογή του φον ντε τεν, αφού πρώτα διαλέξεις το κατάλληλο χρώμα. Χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες σε πολλά σημεία του προσώπου θα μπορέσεις να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν επιτυγχάνοντας καλύτερη κάλυψη και μεγαλύτερη διάρκεια. Συνέχισε μέχρι το λαιμό για να αποκτήσει η επιδερμίδα σου μια πιο φυσική όψη. Άπλωσε το ακόμη και στα χείλη, έτσι το κραγιόν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.





Με τη βοήθεια ενός υγρού ή νωπού σφουγγαριού μπορείς να βεβαιωθείς για το φινίρισμα του φον ντε τεν. Αν η ποσότητα είναι υπερβολική σε κάποια σημεία, λίγη ώρα αργότερα το δέρμα θα κάνει σκασίματα και ρυτίδες. Πέρασε απαλά το πρόσωπο με ένα σφουγγαράκι προκειμένου να αφαιρέσεις την ποσότητα που περισσεύει και να στρώσει καλύτερα το προϊόν. 





Τέλος, για μεγαλύτερη κάλυψη και σταθερότητα στο μακιγιάζ σου, χρησιμοποίησε μια πούδρα σε μορφή κόμπακτ και άπλωσε την με το πον πον. Ξεκίνησε με το «σταυρό» των πέντε σημείων (μέτωπο, πηγούνι, ζυγωματικά, μύτη) και σβήσε σταδιακά με κινήσεις προς τα έξω. Στη διάρκεια της μέρας μπορείς να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου απλώνοντας λίγη πούδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr