Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δαγκώσατε ή κάψατε τη γλώσσα σας;

Συχνά συμβαίνει, δοκιμάζοντας ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό, να κάψετε τη γλώσσα σας ή να τη δαγκώσετε κατά λάθος ή απλά να νιώσετε τσούξιμο που εντοπίζετε στην κορυφή ή στα πλάγια της γλώσσας. Για να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτές τις ενοχλήσεις, δοκιμάστε τα παρακάτω…






Για το δάγκωμα ή το κάψιμο, ετοιμάστε ένα αφέψημα με χαμομήλι και κάντε πλύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσετε σιγά-σιγά να ανακουφίζεστε. Το χαμομήλι είναι καταπραϋντικό και βοηθάει στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων του στόματος. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε το αφέψημα ζεστό, βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει πριν προχωρήσετε στις πλύσεις. 


Για το τσούξιμο κάντε πλύσεις με χαμομήλι, στο οποίο θα έχετε ρίξει μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα και 3-5 σταγόνες λεμόνι. Τόσο η σόδα, όσο και το λεμόνι έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και θα βοηθήσουν αποτελεσματικά την πάσχουσα περιοχή.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr