Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι βασικές αρχές του Feng Shui


Εδώ και 6000 χρόνια εφαρμόζετε στην Κίνα μια ιδιαίτερη μορφή διαρρύθμισης του χώρου μέσα στον οποίο ζούμε, ευρέως γνωστή ως Feng Shui. Οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου, που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τη φιλοσοφία, όταν μιλούν για το Feng Shui σκέφτονται συνήθως τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν στο σπίτι τους για να δείχνει πιο καλαίσθητο. Στην πραγματικότητα το Feng Shui έχει σκοπό να απελευθερώσει το υγείες τσι για να μπορεί αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο μέσα στο σπίτι και να προσφέρει στους ενοίκους του ευημερία σε κάθε τομέα της ζωής τους, τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Ας γνωρίσουμε όμως αναλυτικότερα τη φιλοσοφία του Feng Shui...





Σύμφωνα με την Κινέζικη φιλοσοφία το τσι είναι μια αόρατη ενέργεια που κινείται πάνω από τη γη και μέσα από το σώμα μας. Η ζωτική αυτή ενέργεια δεν είναι μετρήσιμη από όργανα, γίνεται όμως αντιληπτή από τη διαίσθηση του ανθρώπου. Το τσι είναι η θεμελιώδης ενέργεια που υπάρχει σε όλα τα πράγματα και σύμφωνα με το feng Shui η θέση των αντικειμένων που μας περιβάλλουν την απελευθερώνει η την μπλοκάρει.   



Στη θεωρία του φένγκ σουι το τσι, η αόρατη αυτή ενέργεια, προέρχεται από δύο άλλες, πολύ σημαντικές έννοιες: το γιν και το γιαν. Πρόκειται για δύο αντίθετες δυνάμεις που όμως μεταξύ τους υπάρχει μια αναγκαία σχέση, καθώς η μία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την παρουσία της άλλης. Το σύμβολο τους παριστάνεται ως ένας διπολικός κύκλος το μισό μέρος του οποίου είναι μαύρο και το άλλο μισό λευκό, ενώ μέσα σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει μια μικρή στρόγγυλή τελεία του αντίθετου χρώματος. Το Γιν είναι το μαύρο κομμάτι του κύκλου και σημαίνει σελήνη ενώ το γιαν είναι το λευκό και σημαίνει ήλιος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που έχει συνεχή ροή πράγμα απόλυτα θετικό σύμφωνα με την Κινέζικη φιλοσοφία. Αυτή ακριβώς η ροή είναι που δημιουργεί και το τσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr