Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Απόκριες 2015: Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα

Η τρίτη και τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς μόλις ξεκίνησε. Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί, από τους δήμους, σε ολόκληρη τη χώρα. Έθιμα, εμπνευσμένα από τις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές, που μας βγάζουν στους δρόμους και τις πλατείες καθημερινά για να γιορτάσουμε, από την έναρξη του Τριωδίου μέχρι και το αποκορύφωμα της, την Κυριακή του Τυροφάγου με τις παρελάσεις των αρμάτων. Μουσική, χορός, τραγούδι αλλά και σαρακοστιανά εδέσματα για την Καθαρά Δευτέρα. Όλα περιλαμβάνονται στα προγράμματα των δήμων ανά την Ελλάδα. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε που επιθυμείτε να περάσετε το τελευταίο τριήμερο της φετινής Αποκριάς. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για αρκετές περιοχές. Καλά να περάσετε!________________________________________________________________________

Στην ΑΘΗΝΑ, μελωδίες του μεσοπολέμου, της επιθεώρησης, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας θα ξυπνήσουν αναμνήσεις από την παλιά Αθήνα στο κοινό, που θα απολαύσει τη συναυλία «Άρωμα παλιάς Αθήνας» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 20:00, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη 13:30 το μεσημέρι στην Πλατεία Μοναστηρακίου, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία του «Ας αρχίσουν οι χοροί» θα ξεσηκώσει τους περαστικούς, ενισχύοντας το αποκριάτικο εορταστικό κλίμα.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Πλυτά στις 12:00 το μεσημέρι ο Σπύρος Πολυκανδριώτης θα μας ταξιδέψει με μία συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με σμυρναίικα, δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια, αλλά και η Big Band του Δήμου Αθηναίων με λάτιν ρυθμούς στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 13:00 το μεσημέρι θα δώσει αποκριάτικη χροιά στην κυριακάτικη μεσημεριανή βόλτα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα παιδιά διασκεδάζουν συμμετέχοντας σε αποκριάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στα Μουσεία μας, όπου και οι μεγάλοι συμμετέχουν στις ξεναγήσεις και στις εκδηλώσεις με πρωταγωνιστή την αποκριάτικη παράδοση.

Η Καθαρά Δευτέρα θα εορταστεί και φέτος στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11:00 το πρωί με παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα σε μια μεγάλη γιορτή με πολύ μουσική και χορό.


________________________________________________________________________

Στην ΠΑΤΡΑ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο με τις παρελάσεις και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Η παρέλαση των αρμάτων θα γίνει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί σοκολατοπόλεμος, καθώς και η νυχτερινή και η μεγάλη παρέλαση.

Μπορεί η Πάτρα να είναι το επίκεντρο των μεγάλων και μαζικών καρναβαλικών εκδηλώσεων το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όμως και άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, με πρωτοβουλίες των δήμων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους.

________________________________________________________________________

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Στην Κάτω ΑΧΑΪΑ, οι εκδηλώσεις για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι, που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 14:30 το μεσημέρι, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα γίνει το πάρτι των καρναβαλιστών.
Στο ΑΙΓΙΟ μπορεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να ολοκληρώθηκαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αλλά έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας και ειδικότερα στην 'Ακολη, στο Διακοπτό, στην Αιγείρα και στην Ακράτα, με τους τοπικούς φορείς να ελπίζουν στην έλευση αρκετών επισκεπτών.


________________________________________________________________________

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Στα ΛΕΧΑΙΝΑ πραγματοποιείται το 41ο Λεχαινίτικο καρναβάλι. Την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, θα γίνει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει το «Αντάμωμα των Γενίτσαρων», που φέτος θα αποτελείται από πέντε γκοτσαριές. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής με τη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.
Στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής, η 2η ποδαράτη καρναβαλική παρέλαση.
Στην ΚΡΕΣΤΕΝΑ διοργανώνεται στις 15:30 το απόγευμα της Κυριακής το 22ο καρναβάλι. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο δήμος, ο οποίος πλαισιώνεται από συλλόγους, σχολεία, ομάδες που θα πάρουν μέρος αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας.
Στα ΜΑΚΡΙΣΙΑ της Κρέστενας ετοιμάζουν τις δικές τους καρναβαλικές δράσεις και την Κυριακή θα παρουσιάσουν τον 1ο Μακρισαίικο καρναβάλι. Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής και θα περιλαμβάνει παρουσίαση αρμάτων, μουσική, καθώς και χορευτικά δρώμενα.
Στη ΖΑΧΑΡΩ, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί, με παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσουν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και λαμπαδηδρομία, ενώ η πρώτη μέρα θα κλείσει με πάρτι για όλους στην πλατεία. Την Κυριακή το μεσημέρι θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, μαζί με άρματα και ομάδες καρναβαλιστών.
Στη ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική οδό. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, με τη στήριξη του δήμου.
Στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο με τα «Λαμπαδοπερπατήματα» στο κέντρο της πόλης, στα οποία υπήρξε μαζική συμμετοχή.


________________________________________________________________________
ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα η βραδινή παρέλαση και θα ακολουθήσουν χορευτικό δρώμενο και παντομίμες από καρναβαλικές ομάδες. Την Κυριακή στις 17:30 το απόγευμα θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση και θα ακολουθήσουν η καύση του καρνάβαλου και η ρίψη πυροτεχνημάτων.
Στο ΑΓΡΙΝΙΟ, ο δήμος οργανώνει το Σάββατο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας, μαζί με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την εκδήλωση «Με τη φαντασία μου φτιάχνω αποκριάτικες μάσκες». Θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα, ενώ ομάδα καρναβαλιστών από την τοπική κοινότητα Παπαδατών, θα εμφανιστεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα απευθύνει κάλεσμα για την καρναβαλική παρέλαση στις Παπαδάτες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3.00 το μεσημέρι. Την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, οργανώνεται λάτιν πάρτι στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, ενώ στις 12:30 οι νέοι της τοπικής κοινότητας Τριαντείκων, θα αναβιώσουν το αποκριάτικο έθιμο «Ο βλάχικος γάμος».
Στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ, η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση της διαθήκης του βασιλιά καρνάβαλου, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι στο λιμάνι.
Στην ΠΑΛΑΙΡΟ θα γίνει η αναπαράσταση του «βλάχικου γάμου», η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία του δημοτικού σχολείου και θα καταλήξει στην παραλία της Παλαίρου όπου θα ακολουθήσει γλέντι.
Στην ΚΑΤΟΥΝΑ, το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί με μία ποικιλία από αποκριάτικα δρώμενα.
Στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής με την παρέλαση αρμάτων.

________________________________________________________________________

Πολύχρωμες μάσκες, στολές εμπνευσμένες και ευφάνταστες με οδηγό τη σάτιρα, σερπαντίνες, αλλά και χαρταετοί συνθέτουν το σκηνικό του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας σε όλη τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. 

Στην ΞΑΝΘΗ, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής (22 Φεβρουαρίου), όπου άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης. Με τη λήξη της παρέλασης θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι, ενώ θα ακολουθήσει το έθιμο Κάψιμο του Τζάρου, ένα ομοίωμα του βασιλιά καρνάβαλου που θα καεί σε μια μεγάλη φωτιά δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό.
Στη ΝΑΟΥΣΑ και αυτό το τριήμερο θα κυριαρχήσει το έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες, ενώ θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων, θεατρικών και σατιρικών ομάδων και καρνιβαλιστών. Το Σάββατο διοργανώνεται ολοήμερο ξέφρενο γλέντι Μια πόλη μια γιορτή, με μουσικές μπάντες, χάλκινα συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες με ξινόμαυρο κρασί Νάουσας και τοπικούς μεζέδες.
Την Κυριακή, οι Γενίτσαροι θα ντυθούν και θα μαζευτούν σε μπουλούκια, τα οποία, αφού πάρουν την άδεια από τον δήμαρχο, θα ξεχυθούν στους δρόμους. Την Καθαρά Δευτέρα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες θα κυκλοφορούν χωρίς τα προσωπεία, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις για τα κούλουμα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νάουσας. Ξεχωρίζει το σιντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου που θα πλημμυρίσει από 30 τόνους κρασιού.
Στην ΚΟΖΑΝΗ κυριαρχούν οι παραδοσιακοί Φανοί. Πρόκειται για φωτιές που συμβολίζουν τον εξαγνισμό, τη λατρεία της φύσης που ανανεώνεται και ξαναγεννιέται, σηματοδοτώντας το καλωσόρισμα της άνοιξης και την έναρξη της καρποφορίας της γης.
Οι εκδηλώσεις της Κοζάνης θα κορυφωθούν με την παρέλαση αρμάτων την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα ανάψουν όλοι οι φανοί σε 14 διαφορετικά σημεία. Την Καθαρά Δευτέρα, σε αρκετές περιοχές, οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα προσφέρουν νηστίσιμα εδέσματα.
Στον ΣΟΧΟ του Δήμου Λαγκαδά, την τιμητική τους θα έχουν οι Κουδουνοφόροι. Με στολές από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, οι αθυρόστομοι κουδουνοφόροι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν σε όλη την περιοχή. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί παρωδία γάμου και παραδοσιακοί χοροί, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα αναβιώσει το έθιμο της συγχώρεσης «Προσταβάνι», όπου οι νεότεροι θα προσφέρουν ένα πορτοκάλι στους γεροντότερους, φιλώντας το χέρι τους και ζητώντας συγχώρεση.
Στο ΚΙΛΚΙΣ, η γιορτινή διάθεση ανεβάζει "στροφές" με λαϊκό σατιρικό θέατρο, κυνήγι θησαυρού, γιορτή καρναβαλιστών και μασκαράδες με... καπέλα. Το Σάββατο, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, θα διεξαχθεί στην πλατεία Ειρήνης το "κυνήγι θησαυρού" για μικρούς και μεγάλους, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι. Την Κυριακή το πρωί, τα καρναβάλια θα συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο, όπου θα διασκεδάσουν με την ομάδα κρουστών "Aidos".
Στην πλατεία Ελευθερίας της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, το Σαββατοκύριακο, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ταχυδακτυλουργούς, κλόουν και πολλές εκπλήξεις.

________________________________________________________________________

Καρναβάλια, χαρταετοί και φασολάδα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση εθίμων και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Κέδρινου Λόφου, της Τούμπας, της Νέας Ελβετίας και στην Τριανδρία.
Συγκεκριμένα, στον Κέδρινο Λόφο, από τις 11 το πρωί, το μουσικό συγκρότημα Χάλκινα της Γουμένισσας θα δώσει τον ρυθμό, ενώ στους κατοίκους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα. Μισή ώρα νωρίτερα, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας διοργανώνεται εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ.Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο.
Στις 11:30, στο άλσος της Νέας Ελβετίας, θα προσφερθούν εδέσματα και χαρταετοί στα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια.
Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η γιορτή της Καθαρά Δευτέρας και στην Τριανδρία, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου, με χαρταετούς, κλόουν και ζωγραφιές με αποκριάτικα σχέδια. Η γιορτή θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Γλέντι στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς για την Καθαρά Δευτέρα. Όσοι ανηφορίσουν προς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα θα ανταμειφθούν από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, τα σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού.
Εκατοντάδες κιλά φασόλια θα αρχίσουν να βράζουν από νωρίς, μαζί με λαγάνες, ντολμαδάκια και ποικιλία από διάφορα άλλα σαρακοστιανά. Το μουσικό συγκρότημα Γραικοί θα πλημμυρίσει τον χώρο, με καλό παραδοσιακό τραγούδι, ενώ στα παιδιά θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10:30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι.
«Κούλουμα 2015» από τον Δήμο ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Γλέντι με χορούς, τραγούδια και νόστιμα εδέσματα περιλαμβάνουν τα "Κούλουμα 2015" που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαία - Χορτιάτη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα -με την Πυλαία να έχει φέτος την τιμητική της- αρχίζουν το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα.
Το Σάββατο, στους δρόμους της Πυλαίας, από τις 10 το πρωί, η 25μελής ομάδα "Κρουστόφωνο" με κρουστά και χάλκινα μουσικά όργανα θα ξεσηκώσει τον κόσμο με εορταστικούς αποκριάτικους σκοπούς.
Την Κυριακή, στις 11:30 το πρωί, στο δημαρχείο Πανοράματος τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, κλόουν, θεατρικά παιχνίδια και παντομίμα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας με εδέσματα και άφθονο κρασί για τους μεγάλους και χαρταετούς για τους μικρούς δημότες.
Σε ρυθμούς καρναβαλιού και ο Δήμος ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται ο Δήμος Παύλου Μελά. Το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας, φέτος, έχει μια καινοτομία, καθώς περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων στις δημοτικές ενότητες με διαφορετικό περιεχόμενο και ύφος η καθεμία. Το Σάββατο, στις 17:30 το απόγευμα, στους δρόμους και στην Πλατεία Δημοκρατίας της Ευκαρπίας θα γίνουν πατινάδες (καρναβάλια γυρίζουν στους δρόμους και θα επισκέπτονται σπίτια) σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους ενώ η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια αποκριάτικη γιορτή.
Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί, στο στρατόπεδο Καρατάσιου θα γίνουν εργαστήρια κατασκευής μάσκας, καπέλων, χαρταετών, ενώ επαγγελματικό σχήμα διασκεδαστών θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με χορό, μουσική, τραγούδι και άλλες δράσεις.
Την Καθαρά Δευτέρα, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, με τη συνοδεία μουσικής θα μοιραστούν χαρταετοί και παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα, λαγάνα, χαλβάς και κρασί.
Κορυφώνονται οι δράσεις σε ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΥΚΙΕΣ
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού και την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής. Από τις 10 το πρωί, στο δημοτικό άλσος Συκεών, στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στο άλσος Πατήρ Μεταξά στα Πεύκα και στην είσοδο Κήπων του Πασά στον Αγιο Παύλο θα ξεκινήσουν παραδοσιακά γλέντια με νηστίσιμα εδέσματα.
Θα προηγηθεί, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους.
Εκδηλώσεις στον Δήμο ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ
Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας «στρώνει» ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου. Οι εκδηλώσεις θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους βρεθούν στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού, στο Β' ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος και στο Πάρκο Προσκόπων να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Από τις 10:30 το πρωί, οι κάτοικοι θα διασκεδάσουν, ενώ πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων θα διανέμεται δωρεάν άφθονο κρασί.
Φασολάδα και χορός σε ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ - ΜΕΝΕΜΕΝΗ
Με τη θεατρική παράσταση Η ζωή είναι γλυκιά, από την ομάδα Θεατροκάπηλοι, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Αλέξης Μινωτής θα ολοκληρωθεί η "Αποκριά 2015" στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στα ΚΑΠΗ θα γιορταστεί η μέρα με παραδοσιακή φασολάδα, χορό, τραγούδι και μουσική.
Γλέντι και χαρταετοί στον Δήμο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες διοργανώνονται την Καθαρά Δευτέρα από τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην περιοχή Αλώνια στο Ωραιόκαστρο, στην περιοχή Μύλος στη Λητή, στις πλατείες των χωριών Μελισσοχωρίου, Δρυμού, Νέας Φιλαδέλφειας, στα δημοτικά σχολεία Πενταλόφου και Μονολόφου, στο χώρο της πρώην κοινότητας Μεσαίου και στην αυλή της εκκλησίας στο Πετρωτό.
Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνουν σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί, μουσική και πέταγμα χαρταετού.
Αποκριές στο Δήμο ΘΕΡΜΗΣ
Από καρναβάλια θα γεμίσει την Κυριακή ο Τρίλοφος του Δήμου Θέρμης, καθώς στις 11 το πρωί, στο πάρκο Στεφανιά, θα γίνει η παιδική καρναβαλική παρέλαση. Θα ακολουθήσει "γαϊτανάκι" και γιορτή με παραδοσιακή ορχήστρα, χορό, κρασί και σαρακοστιανά. ΑΠΕ-ΜΠΕ


________________________________________________________________________

Πηγή : εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr