Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Δημιουργήστε φυλακτά από υλικά της φύσης

Η θάλασσα είναι μία πολύτιμη πηγή θετικής ενέργειας, μας χαλαρώνει και μας προσφέρει ευεξία και ισορροπία. Ίσως γι' αυτό και οι θησαυροί της, τα κοχύλια και τα βότσαλα, να θεωρούνται ενεργειακά φυλακτά. Γιατί λοιπόν να μην επωφεληθείτε από τη δύναμη τους δημιουργώντας τα δικά σας γούρια; Καλό θα ήταν βέβαια, κάθε φορά που παίρνετε κάτι από τη φύση να την ευχαριστείτε για τα δώρα της. Η ευγνωμοσύνη κρύβει μεγάλη δύναμη και μόνο θετικά πράγματα μπορεί να φέρει στη ζωή σας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι οφείλετε να είστε ιδιαίτερα επιλεκτικές όταν συλλέγετε φυσικά υλικά, ειδικά όταν αυτά προέρχονται από  παραλίες με σπάνια πετρώματα. Εμπιστευτείτε λοιπόν το ένστικτο σας και ανοίξτε την καρδιά σας στα δώρα του φετινού καλοκαιριού. 
           
___________________________________________________________________________


Κοχύλια & πέτρες με φυσικές τρύπες

Τα κοχύλια και οι πέτρες, στα οποία η φύση έχει δημιουργήσει μικρές τρύπες, πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη και διώχνουν το κακό μάτι. Αν λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι, βρείτε στην παραλία ένα κοχύλι ή μία πέτρα με φυσική τρυπούλα μην τα προσπεράσετε. 
Πάρτε τα μαζί σας, περάστε τους ένα κόκκινο κορδόνι και φυλάξτε τα για γούρι. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο μπρελόκ των κλειδιών σας, να τα φορέσετε ως κόσμημα ή να τα κρεμάσετε πάνω από το κρεββάτι σας για να διώχνουν την αρνητική ενέργεια κατά τη διάρκεια του ύπνου.     

___________________________________________________________________________


Πέτρες σε σχήμα καρδιάς

Από μικρή μου άρεσε να μαζεύω πέτρες από την παραλία και πάντα προσπαθούσα να εντοπίσω εκείνες που το σχήμα τους παρέπεμπε σε καρδιά. Για εμάς τις γυναίκες άλλωστε, αυτό είναι ένα πολύ αγαπημένο σύμβολο δεμένο, άρρηκτα με συναισθήματα και αναμνήσεις.
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι πέτρες σε σχήμα καρδιάς είναι για κάποιους φυλακτά αγάπης. Για τις αδέσμευτες θεωρούνταν μεγάλη τύχη να βρουν μία πέτρα σε σχήμα καρδιάς. Τη φιλούσαν πάνω τους και πίστευαν ότι θα τις βοηθούσε να βρουν το ταίρι τους. Οι δεσμευμένες συνήθιζαν να την προσφέρουν στο ταίρι τους ως σύμβολο αγάπης αφού πρώτα σκάλιζαν επάνω της τα αρχικά τους. 


___________________________________________________________________________
       
     
Κρεμαστά φυλακτά

Η παρακάτω κατασκευή είναι ένας καλός τρόπος για να εκθέσετε τη συλλογή σας σε κοινή θέα. Κάντε μικρές τρυπούλες στα κοχύλια σας και περάστε τα ένα προς ένα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους, από σκοινί. Δημιουργήστε όσες σειρές θέλετε και στη συνέχεια δέστε τες σε ένα μακρύ ξύλο, ώστε να κρέμονται παράλληλα. Τοποθετήστε την κατασκευή σας σε όποιο σημείο του σπιτιού σας αρέσει. Μπροστά από το παράθυρο, πάνω από το κρεβάτι σας, στο γραφείο ή το μπαλκόνι σας. Όταν ο αέρας θα περνάει ανάμεσα τους, ο ήχος των κοχυλιών θα σας ταξιδεύει πίσω στις διακοπές ενώ στο χώρο θα απλώνετε θετική ενέργεια.   

    
___________________________________________________________________________


Ονειροπαγίδα

Μία ακόμη κατασκευή που σκοπό έχει να κρατήσει μακριά την αρνητική ενέργεια από το σπίτι, τη ζωή και τα όνειρα σας. Η ονειροπαγίδα είναι ένα ινδιάνικο σύμβολο που ο δυτικός πολιτισμός έχει αγαπήσει και χρησιμοποιήσει ως φυλακτό. 
Αν δεν μπορείτε να κατασκευάσετε μία τότε αγοράσετε την και απλά να προσθέστε της κοχύλια και τις πέτρες από την αγαπημένη σας παραλία, μετατρέποντας την με τον τρόπο αυτό σε μία αρχέγονη πηγή θετικής ενέργειας. Τοποθετήστε την ονειροπαγίδα πάνω από το κρεβάτι σας για να σας προστατεύει και να παγιδεύει μέσα της τα κακά όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

       
___________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr