Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μόδα Άνοιξη-Καλοκαίρι 2014: Οι κορυφαίες τάσεις


1. FLORAL, ανθισμένος κήπος 
2. ART, η τέχνη της μόδας 
3. ΡΙΓΕΣ, το απόλυτο στοιχείο   
4. ΠΤΥΧΩΣΕΙΣ, το νέο πλισέ 
5. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η αποκαλυπτική
6. ΜΕΤΑΛΛΙΖΕ, εκτυφλωτική λάμψη 
Λίγο πριν κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα από το πατάρι, ας ρίξουμε παρέα μία ματιά στις επικρατέστερες τάσεις της νέας σεζόν που θα αναβαθμίσουν άμεσα το στιλ μας. Επέλεξα τις έξι πιο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές, που ήρθαν για να αλλάξουν δραματικά την εμφάνιση μας αλλά και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Λουλούδια, ρίγες, διαφάνειες, art σχέδια και μεταλλιζέ λάμψεις. Όποιο κι αν είναι το στιλ σας είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε τον τρόπο να τις ταιριάξετε σε αυτό. Πειραματιστείτε!

____________________________________________________________________________


Floral, ανθισμένος κήπος!  

Ή άνοιξη, εξ ορισμού, είναι ταυτισμένη με τα λουλούδια, τόσο στη φύση όσο, και στα catwalks. Μόνο που φέτος, έχω την αίσθηση, ότι οι σχεδιαστές αποφάσισαν να μας δώσουν μια πιο σοφιστικέ και καλλιτεχνική εκδοχή του floral look. Εμπνευστείτε από τις δημιουργίες τους και προσαρμόστε την απόλυτη αυτή ανοιξιάτικη τάση στο δικό σας στιλ δίνοντας του μία νότα φρεσκάδας και αισιοδοξίας.

Tip: Φροντίστε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους σε μακιγιάζ και αξεσουάρ ώστε να έχετε ένα λιγότερο busy αποτέλεσμα. 


Floral look στην πασαρέλα:

____________________________________________________________________________


ART GALLERY, τέχνη μόδας  

Η υψηλή ραπτική είναι αναμφισβήτητα μία κορυφαία μορφή τέχνης και τα ρούχα ίσως ο πιο ευφάνταστος καμβάς πάνω στον οποίο αρκετοί από τους σχεδιαστές αποφάσισαν φέτος να αποτυπώσουν με εντυπωσιακό τρόπο μοναδικά έργα τέχνης κάνοντας τις πασαρέλες να θυμίζουν έντονα γκαλερί.       

Tip: Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ που μόνο οι πολύ τολμηρές θα προσθέσουν στην γκαρνταρόμπα τους. Οι υπόλοιπες θα αρκεστούμε σε κάποιο μπλουζάκι με στάμπα έναν διάσημο πίνακα ή κάποιο ιδιαίτερο αξεσουάρ στο ίδιο ύφος. 



    Art look στην πασαρέλα:

____________________________________________________________________________

     
 ΡΙΓΕΣ, το απόλυτο στοιχείο
    
Καλοκαίρι χωρίς ρίγες δεν γίνετε. Οι σχεδιαστές λοιπόν, για ακόμη μία φορά, δε μπόρεσαν να αδιαφορήσουν για αυτό το κλασσικό πλέον στοιχείο σχεδιασμού και δημιούργησαν, χρησιμοποιώντας το οριζοντίως και καθέτως, κομψά ρούχα με ανεπιτήδευτη ομορφιά που μας φτιάχνουν τη διάθεση.         

Tip: Να προτιμάτε τις οριζόντιες ρίγες που εκτός από ύψος μας κάνουν να φαινόμαστε και πιο λεπτές. Καλό θα ήταν όμως, όσες έχετε έντονες καμπύλες, να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα με ρίγες γιατί όταν αυτές χάσουν την ευθεία τους παύουν πλέον να μας κολακεύουν το σώμα.     


Οι ρίγες στην πασαρέλα:

____________________________________________________________________________




ΠΤΥΧΩΣΕΙΣ, το νέο πλισέ 
    
Οι σχεδιαστές επαναφέρουν τα πλισέ στο προσκήνιο. Πιο περίτεχνα από ποτέ, εμπνευσμένα άλλοτε από την αρχαία Ελλάδα κι άλλοτε πάλι από την Ιαπωνική τεχνική του Origami, μας κάνουν να τα αγαπήσουμε και να τα βάλουμε στη ζωή και τη ντουλάπα μας.            

Tip: Το πλισέ, ακριβώς όπως και οι ρίγες, αν φορεθούν με λάθος τρόπο έχουν την ικανότητα να μας κάνουν να δείχνουμε πιο γεμάτες από ότι πραγματικά είμαστε. Καλύτερα λοιπόν να αποφεύγονται, κυρίως οι φούστες με πλισέ, από γυναίκες με έντονες καμπύλες.  




Οι πτυχώσεις στην πασαρέλα:


____________________________________________________________________________



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  
    
Τολμηρές διαφάνειες, αποκαλυπτικές δανδέλες, αέρινες δημιουργίες που λίγα αφήνουν στην φαντασία. Οι σχεδιαστές τις λάτρεψαν και μας τις παρουσίασαν για ακόμη μία φορά στα catwalks, βάζοντας φωτιές στον αντρικό πληθυσμό κι εμάς σε πειρασμό να τα δοκιμάσουμε.              

Tip: Θα ήταν προτιμότερο να αφήσουμε τις πολύ τολμηρές διαφάνειες για πιο προσωπικές στιγμές. Αν τώρα δε μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό, περιορίστε τις δημόσιες εμφανίσεις σας στην παραλία, εκεί όπου όλα επιτρέπονται.    




Οι διαφάνειες στην πασαρέλα:


____________________________________________________________________________



ΜΕΤΑΛΛΙΖΕ, εκτυφλωτική λάμψη   
    
Glamorous, λαμπερές και sexy όσο τίποτε άλλο, οι μεταλλικές αποχρώσεις στόλισαν και αυτή τη σεζόν τις δημιουργίες των σημαντικότερων σχεδιαστών. Η μόδα του καλοκαιριού λάμπει περισσότερο κι από τον ήλιο χωρίς να χάνει διόλου την κομψότητα που της αρμόζει.Επιτρέψτε την να σας αποπλανήσει.                 

Tip: Περιοριστείτε σε ένα κομμάτι με μεταλλιζέ λάμψη σε κάθε σας εμφάνιση, κρατώντας σε χαμηλούς τόνους το υπόλοιπο look. Και μην ξεχνάτε ότι η λάμψη χρειάζεται πολυτελή υλικά για να μην δείχνει δεύτερη.      






Οι μεταλλικές αποχρώσεις στην πασαρέλα:


____________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr