Τα έτοιμα
χρώματα και οι χρωστικές βαφές αυγών πάντα μου προκαλούσαν μια ανησυχία. Ειδικά
όταν το χρώμα διαπερνούσε το κέλυφος και εισχωρούσε μέσα στο αυγό, ένα
φαινόμενο διόλου σπάνιο. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα φέτος να δοκιμάσω να βάψω
τα πασχαλινά μου αυγά με φυσικά προϊόντα.
Κόκκινο,
μπλε και πράσινο χρώμα – κρεμμύδι, λάχανο και μαϊντανός. Η διαδικασία φαίνεται απλή
και σχετικά εύκολη, ελπίζω βέβαια και να είναι.
Δοκιμάστε κι εσείς φέτος τους εναλλακτικούς τρόπους που εντόπισα
και μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας.
Καλή μας επιτυχία!
Καλή μας επιτυχία!
Σε μία κατσαρόλα με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λευκό ξύδι, βάζουμε τις φλούδες από τα ξερά κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το νερό προσθέτουμε σε αυτό τα βρασμένα αυγά και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν έντονο κόκκινο χρώμα.
Σε μία
κατσαρόλα με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λευκό ξύδι, βάζουμε το λάχανο, το
οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και
αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το νερό προσθέτουμε σε αυτό
τα βρασμένα αυγά και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν το
επιθυμητό χρώμα.
Πάρτε ένα
ματσάκι μαϊντανό και ψιλοκόψτε το, ώστε το φυτό να βγάλει όλους τους χυμούς
του. Στη συνεχεία τρίψτε με τα κομματάκια την επιφάνεια των ήδη βρασμένων αυγών
μέχρι αυτά να αποκτήσουν μία πράσινη απόχρωση.
Υποσημείωση: Προτιμήστε αυγά με λευκό κέλυφος. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτεί καλύτερα το χρώμα που θα επιλέξετε να τα βάψετε.
Υποσημείωση: Προτιμήστε αυγά με λευκό κέλυφος. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτεί καλύτερα το χρώμα που θα επιλέξετε να τα βάψετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου