Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά με φυσικό τρόπο


Τα έτοιμα χρώματα και οι χρωστικές βαφές αυγών πάντα μου προκαλούσαν μια ανησυχία. Ειδικά όταν το χρώμα διαπερνούσε το κέλυφος και εισχωρούσε μέσα στο αυγό, ένα φαινόμενο διόλου σπάνιο. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα φέτος να δοκιμάσω να βάψω τα πασχαλινά μου αυγά με φυσικά προϊόντα.
Κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα – κρεμμύδι, λάχανο και μαϊντανός. Η διαδικασία φαίνεται απλή και σχετικά εύκολη, ελπίζω βέβαια και να είναι.
Δοκιμάστε κι εσείς φέτος τους εναλλακτικούς τρόπους που εντόπισα και μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας. 

Καλή μας επιτυχία!






Κρεμμύδι για κόκκινο χρώμα

Σε μία κατσαρόλα με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει  λευκό ξύδι, βάζουμε τις φλούδες από τα ξερά κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το νερό προσθέτουμε σε αυτό τα βρασμένα αυγά και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν έντονο κόκκινο χρώμα.





Κόκκινο λάχανο για μπλε χρώμα

Σε μία κατσαρόλα με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λευκό ξύδι, βάζουμε το λάχανο, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το νερό προσθέτουμε σε αυτό τα βρασμένα αυγά και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. 








Μαϊντανός για πράσινο χρώμα

Πάρτε ένα ματσάκι μαϊντανό και ψιλοκόψτε το, ώστε το φυτό να βγάλει όλους τους χυμούς του. Στη συνεχεία τρίψτε με τα κομματάκια την επιφάνεια των ήδη βρασμένων αυγών μέχρι αυτά να αποκτήσουν μία πράσινη απόχρωση. 







Υποσημείωση: Προτιμήστε αυγά με λευκό κέλυφος. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτεί καλύτερα το χρώμα που θα επιλέξετε να τα βάψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr