Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακάλυψε τον τύπο των μαλλιών σου



Κάθε γυναίκα επιθυμεί μαλλιά λαμπερά, μεταξένια, υγιή και δυνατά. Μαλλιά σαν κι αυτά που μπορεί να αποκτήσει η κάθε μία από εμάς εύκολα και γρήγορα, αρκεί να γνωρίζει κάποια βασικά μυστικά ομορφιάς. Το πρώτο και σημαντικότερο όλων είναι φυσικά να γνωρίζουμε τον τύπο των μαλλιών μας. Μόνο τότε θα μπορούμε να τους προσφέρουμε την φροντίδα που έχουν ανάγκη. 
Παρακάτω υπάρχουν οι βασικοί τύποι μαλλιών, βρείτε τον δικό σας, ακολουθήστε τα μικρά μυστικά του και λάμψτε!

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ
Λιπαρά είναι τα μαλλιά που λαδώνουν μία με δύο ημέρες μετά από σωστό λούσιμο (με την προυπόθεση ότι τα πλένεις με χλιαρό νερό, χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν και δεν τα τρίβεις πολύ δυνατά.)
Διάγνωση: Αν τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο και λάμψη και δείχνουν συχνά λαδωμένα, τότε είναι λιπαρά.
Αντιμετώπιση: Διαλέξτε ένα σαμπουάν εξισορρόπησης και ένα απαλό conditioner, το οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα των μαλλιών σας. Φροντίστε επίσης να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό και τον καυτό αέρα από το πιστολάκι γιατί «ξυπνά» τους σμηγματογόνους αδένες.
ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ
Τα ξηρά μαλλιά δείχνουν άγρια και θαμπά επειδή τα «λέπια» τους, δηλαδή οι κερατινοποιημένες στιβάδες που περιβάλλουν την τρίχα, έχουν ανοίξει. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των εξωτερικών επιθέσεων που δέχονται καθημερινά από το περιβάλλον, τον τρόπο που τους συμπεριφέρεσαι και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.
Διάγνωση: Αν τα μαλλιά σας σπάνε, φριζάρουν, ηλεκτρίζονται εύκολα και φορμάρονται δύσκολα, τότε είναι ξηρά.
Αντιμετώπιση: Επιλέξτε σαμπουάν, conditioner και μάσκες με συστατικά που τρέφουν την τρίχα σε βάθος, χαρίζοντας τους τροφή και ενυδάτωση. Φροντίστε να μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας τρίβοντας τα με πετσέτα και να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα styling που περιέχουν οινόπνευμα. 
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ
Κανονικά είναι τα μαλλιά που χτενίζονται εύκολα, δείχνουν υγιή και λαμπερά σχεδόν πάντα και δεν είναι λιπαρά αλλά ούτε και ξηρά στην αφή. Για να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση κάνε μια θεραπεία με ενυδατική μάσκα δύο φορές το μήνα στο κομμωτήριο ή στο σπίτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr