Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τεστάρετε τα 4 σημάδια υγείας των μαλλιών σας

Απαλά, ευκολοχτένιστα, λαμπερά και ενυδατωμένα. Έτσι πρέπει να είναι τα υγιή μαλλιά. Δείτε πως μπορείτε με τέσσερις απλούς τρόπους να ελέγξετε την υγεία των δικών σας μαλλιών. Κάντε τη δοκιμή και εφόσον δεν σας ικανοποιεί αλλάξτε προϊόν. Σε δέκα μέρες τεστάρετε ξανά, για να δείτε τη διαφορά.



ΑΠΑΛΑ ΜΑΛΛΙΑ
Την αίσθηση της απαλότητας, στην αφή, σας τη δίνει η λεία εξωτερική επιφάνεια κάθε τρίχας.

Τεστ: Κάντε στα μαλλιά σας μια πλεξούδα μαζί με μία κορδέλα. Μετά λούστε την πλεξούδα με το κεφάλι προς τα κάτω, μέχρι να γλιστρήσει η κορδέλα. Όσο πιο γρήγορα (το άριστο είναι λίγα δευτερόλεπτα), τόσο πιο απαλά είναι τα μαλλιά σας.



ΕΥΚΟΛΟΧΤΕΝΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Νιώθετε ότι η τρίχα των μαλλιών είναι ελαστική και συνολικά τα μαλλιά σας είναι εύκολα στο χτένισμα, αλλά και κρατούν τη φόρμα τους.

Τεστ: Λούστε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα. Περάστε τα με μία χτένα με αραιά δόντια. Δείτε σε τι μήκος μπορείτε να τα χτενίσετε χωρίς να τα τραβάτε με δύναμη. Όσο μεγαλύτερο το μήκος, τόσο πιο ευκολοχτένιστα είναι.     


 ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ
Τα μαλλιά λάμπουν έντονα, καθώς η υγιής εξωτερική επιφάνεια αντανακλά το φως που πέφτει επάνω του.

Τεστ: Τυλίξτε μια τούφα μαλλιών, που είναι λουσμένα και στεγνά, σε στρόγγυλη βούρτσα κάτω από έντονο φως. Όσο πιο υγιή είναι και με λεία επιφάνεια, τόσο πιο καθαρά και έντονα θα βλέπετε μια ζώνη λάμψης πάνω στην τυλιγμένη τούφα.

ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ
Μαλλιά απαλά, με ελάχιστη τάση για φριζάρισμα, χωρίς αίσθηση ξηρότητας.

Τεστ: Τα αφυδατωμένα μαλλιά μαζεύουν στατικό ηλεκτρισμό και οι τρίχες απωθούν η μία την άλλη. Τρίψτε τα με ένα μπαλόνι, ώστε να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, και σηκώστε το ψηλά. Όσο λιγότερο «πετάνε» προς το μπαλόνι, τόσο πιο ενυδατωμένα είναι.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr